Finland overhaler Sahl-Madsens bredbåndsløfte med 5 år: 100 megabit til alle i 2015

Alle finner skal have adgang til bredbåndsforbindelser med 100 Mbit/s eller mere senest i 2015. I Danmark lover videnskabsministeren først 100 megabit til alle i 2020.

Internetforbindelse er blevet en menneskeret i Finland. Fra i dag torsdag træder en ny lov i kraft, der giver alle 5,2 millioner finner krav på som minimum at få en 1 megabit internetforbindelse hos deres teleselskab.

Samtidig sætter Finland sig et ambitiøst mål om, at alle borgere senest i 2015 skal have adgang til lynhurtigt bredbånd med hastigheder på mindst 100 megabit i sekundet. Det skriver cnn.com.

Dermed giver finnerne Danmark eftertrykkeligt baghjul, idet videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen for nylig satte sig det samme 100 megabit-mål, men sigtede ti år ud i fremtiden til 2020 frem for de finske fem år.

»Bredbåndsmålsætningen sikrer, at Danmark fortsat har en infrastruktur i verdensklasse. Det er fundamentet for at skabe vækst og arbejdspladser. Samtidig er det en grundsten i at være borger i et digitalt Danmark, at der er sammenhæng mellem bredbåndskapaciteten, de tjenester, der tilbydes på nettet - og befolkningens it-kompetencer,« udtalte ministeren ved den lejlighed.

Ud over at få glæde af lynhurtigt bredbånd ud dobbelt så hurtigt som i Danmark, har finnerne - med undtagelse af 2.000 borgere på små, isolerede øer - altså nu også et lovbefæstet krav på at kunne få mindst 1 megabit hos teleselskaberne.

»Vi mener, det er noget, man i et moderne samfund ikke kan leve uden. Ligesom man har brug for banker, vand og elektricitet, har man brug for internetopkobling,« siger Laura Vilkkonen, der er juridisk rådgiver for det finske kommunikations- og transportministerium til CNN.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jacob Larsen

Ja lad os endelig få et (cyber-)space race til at sætte lidt fut i udviklingen ;-) Men hvorfor ikke være lidt ambitiøse og måle op mod Sydkorea, der har et ret stort forspring? Ellers er det jo en andenplads vi slås om.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere