Fingeraftrykslæser i iPhone 6 kan – stadig – snydes

30. september 2014 kl. 13:52
Fingeraftrykslæser i iPhone 6 kan – stadig – snydes
Illustration: Christian Loiborg.
Fingeraftrykslæseren i den nyeste iPhone kan snydes af kendte teknikker. Dermed har iPhone 6 den samme sårbarhed som sin forgænger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dine fingeraftryk er over alt på din telefon. Og de kan bruges til at narre fingeraftrykslæseren i iPhone 6, skriver Betanews.

Ved at bruge et fingeraftryk fra telefonen og kopiere det i en lim-miks kan man udgive sig for telefonens ejer – eller rettere dennes finger. Præcis samme sårbarhed havde forgængeren iPhone 5, der som den første iPhone kom med fingeraflæsningsteknologi.

Aflæsningen er dog stadig forbedret, skriver Betanews. Mark Rogers, der lavede sikkerhedstesten, beretter, at den nye iPhone afviste flere falske fingre og genkendte flere af de rigtige end sin forgænger. Derudover var metoden til at omgå sikkerhedsproceduren dog den samme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rogers brugte otte timer på at forsøget, men fortæller, at hvis det ikke var til research, kunne man nok knække fingeraftrykslæseren med et par timers arbejde.

Med mobilbetaling som Apple Pay kan det blive meget indbringende at stjæle en iPhone, hvilket giver anledning til at overveje det sikkerhedsniveau, som fingeraftrykslæseren giver.

»Vi snakker om en del finansielle transaktioner, der vil blive foretaget gennem en iPhone, og de penge vil give kriminelle incitament til at forfine processen, og det kan åbne op for et scenarie, hvor der er risiko for forbrugeren,« fortalte Rogers.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger