F***ing l*rt: Udviklere bander mest over C++

Javascript, Ruby og C++ er anledning til flest eder og forbandelser. Det viser en bandeords-optælling på Github.

Er du mild som et lam, når du koder i PHP, men en spruttende vulkan af grimme ord, når turen kommer til Javascript?

I så fald passer du ind i det generelle mønster, som udvikleren Andrew Vos har fundet frem til, efter at have brugt en weekend på at analysere udvikler-beskeder på kode-sitet Github.

Han gennemgik 929.000 forskellige commit-beskeder, ligeligt fordelt på otte forskellige programmeringssprog, og scannede dem for syv engelske bandeord, blandt andet 'shit' og 'fuck', skriver Wired-bloggen Webmonkey.

210 beskeder med bandeord røg i nettet, og ud fra disse kunne han så konstatere, at nogle sprog gav anledning til flere eder end andre. Eller også tiltrækker de folk, der bander mere.

I toppen lå således C++, Javascript og Ruby, mens Python og PHP lå helt i bund.

Konklusionen skal nok tages med et solidt gran salt, så længe datamaterialet ikke er større, og anledningen til bandeordet er ukendt. En kommentar til undersøgelsen foreslår for eksempel at tage en ekstra parameter med i undersøgelse: Om Internet Explorer også er nævnt i beskeden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jesper Kildebogaard

Ud fra den undersøgelse jeg kan se, er der flest C++, JavaScript og Ruby-udviklere tilmeldt Github, mens antallet af PHP og Python-udviklere er svindende lille...

Han har netop taget højde for den slags udsving ved at bruge det samme antal beskeder for hvert sprog.

vh.

Jesper Version2

 • 0
 • 0
Mads Obenhausen

Der mangler måske lidt materiale fra fora hvor udviklere som bruger lidt mere specialiserede (læs særprægede) sprog ytrer sig. Var det anvendt er jeg overbevist om at at Powerscript/Powerbuilder havde taget en klar førsteplads, for aldrig har jeg da bandet så meget for mig selv!

 • 0
 • 0
Robert Larsen

Der er vel helt naturligt større risiko for grimme, mærkelige og irriterende fejl i unmanaged kode som C++, som potentielt også skal kunne fungere på flere platforme...

Det forklarer så ikke, hvorfor JavaScript og Ruby ligger næsten på højde med C++.

Personligt synes jeg så at det er uprofessionelt at bande i commit beskeder eller kodekommmentarer, uanset årsagen.

 • 0
 • 0
Mathias Falkenberg

Det forklarer så ikke, hvorfor JavaScript og Ruby ligger næsten på højde med C++.

Næh det har du selvfølgelig ret i...

Kan vi så konkludere at C++, JavaScript og Ruby udviklere generelt er mere uprofessionelle? ;-)

Selv koder jeg i C# og Delphi. Jeg vil tro jeg bander en del mere over Delphi end over C# - men aldrig i commitbeskeder eller kommentarer...

 • 0
 • 0
Thorbjørn Andersen

Jeg anser lidt programmeringssprog som knive. Nogle er skarpere end andre (men også med risiko for at skære sig). Man bander mest hvis man skærer sig.

Det kan godt være man bander, hvis man er utilfreds med at løse en given opgave med en knap så skarp kniv, men risikoen for at kommer til skade dog mindre (så man bander måske ikke helt så meget ...)

Dog er det svært at bebrejde, at visse knive er skarpe ...

 • 0
 • 0
Lars Lundin

hvis de brokker sig i deres kommentarer, så mister de et par point i min bog

Mine kommentarer til ekstra kode, der er nødvendig fordi en tredjepartssoftware ikke opfører sig som den bør, kan nok opfattes som brok.

Min kommentar indeholder gerne det redundante "ugly kludge", samt "FIXME " og :-((((((((((((((((((((((((((((((((((( så det er nemt at få øje på.

Man kan også overdrive den slags, se f.eks. Debian bug # 477454: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=477454

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere