Find-my-iPhone gør hackere til gidseltagere

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackere udnytter Apples "Find my iPhone" til at låse folks telefoner og tablets, for derefter at kræve en løsesum for at låse dem op.

I en række indlæg på Apples supportforum er der skriverier om, hvordan iPhones og iPads er blevet hacket af en Oleg Pliss, som forlanger 100 dollars via PayPal for låse dem op. Det skriver Infoworld.com.

De fleste indlæg kommer fra australiere, men også briter og canadiere oplever problemet.

Hackerne ser ud til at have benyttet "Find My iPhone"-funktionen for at låse telefonen eller iPad'en. Det var meningen, at funktionen skal hjælpe folk med at finde deres stjålne telefoner, men nu ser det altså ud til, at funktionen i stedet giver et ret modsatrettet problem.

Det er meningen, at brugere kan beslutte sig for, at låse telefonen med det samme, og samtidig vise en selvvalgt besked på skærmen af den. Funktionen gør det også muligt at logge ind på Apples iCloud, hvor man kan følge telefonen på et kort.

Folk kan også sagtens logge ind på iCloud og se, at deres telefon er låst, men de kan ikke selv låse den op igen, og her opstår problemet.

Nogle er kommet ud over problemet ved at nulstille deres telefoner til fabriksindstillingerne.

Der er i øjeblikket usikkerhed om, hvordan hackerne får adgang til enhederne, men en mulighed er, at de har fået adgang til databasen med brugernavne og adgangskoder til flere services inklusive iCloud, og de oplysninger skulle gøre det muligt at låse enhederne, skriver infoworld.com.

De seneste oplysninger på forummet peger på, at Apple er gået i gang med at undersøge sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere