Finanstilsynet kritiserer Sydbank for »væsentlige« it-svagheder

22. december 2020 kl. 11:30
Finanstilsynet kritiserer Sydbank for »væsentlige« it-svagheder
Illustration: Sydbank.
Der skal strammes op på it-risikostyring og it-sikkerhedsstyring i Sydbank, lyder det fra Finanstilsynet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sydbank, der er et af Danmarks største pengeinstitutter, får kritik af Finanstilsynet på grund af, at storbanken har for mange svagheder på it-området.

Sådan lyder det i en meddelelse fra Finanstilsynet, der kommer, efter at tilsynet har gennemført en it-inspektion i Sydbank.

»Finanstilsynet vurderer, at Sydbank har væsentlige svagheder vedrørende IT-risikostyring og IT-sikkerhedsstyring, hvilket medfører forøget risiko,« lyder det fra Finanstilsynet i en redegørelse fra inspektionen.

Påbud

Inden Finanstilsynet kom på inspektionsbesøg, var Sydbank selv gået i gang med en række forbedringer på it-området, men på trods af dét lykkedes det ikke banken at slippe for en række påbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først og fremmest kræver tilsynet, at Sydbank skal forbedre arbejdet med it-risikostyring. Det skal ske, for at banken kan blive i stand til at vurdere, hvordan den samlede risikoeksponering ser ud på it-området.

Finanstilsynet kræver samtidig, at banken strammer op på arbejdet med både it-sikkerhedsstyring og it-beredskabsstyringen, og tilsynet påpeger, at det kan have »alvorlige økonomiske og omdømmemæssige konsekvenser«, hvis der er brud på it-sikkerheden.

Derfor skal banken blandt andet sørge for at kontrollere, at sikkerhedspolitik bliver overholdt, og derudover skal banken få lavet planer for, hvordan og hvad der skal gøres i beredskabssituationer, såsom hvis banken oplever, at data bliver ødelagt.

Ude med riven

Det er ikke første gang, at Finanstilsynet har udtalt kritik af it-arbejdet i den finansielle sektor.

Tidligere i år kom tilsynsmyndigheden med kritik af den store datacentral SDC, som leverer it-systemer til en række danske banker.

Kritikken lød, at SDC ikke havde styr på it-risikostyringen og det digitale sikkerhedsarbejde.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger