Finanstilsynet: Cyberangreb er den største trussel mod den danske finanssektor

30. marts 2022 kl. 10:00
Foto af Danske Bank-filial.
Illustration: Pressefoto/Danske Bank.
En undersøgelse blandt landets største finansielle virksomheder viser, at cyberforhold er den største bekymring for virksomhederne, når det gælder Danmarks finansielle stabilitet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cyberangreb og andre cyberhændelser er den risiko, der kan påvirke den finansielle stabilitet i Danmark mest. Det svarer landets største finansielle virksomheder – som banker, realkreditinstitutter og pensionsselskaber – i en spørgeskemaundersøgelse fra Finanstilsynet, skriver Marketwire.

Således svarer knap 70 pct. af de adspurgte virksomheder »cyberforhold« på spørgsmålet: »Hvilke risici, vurderer du, kan have den største betydning for den finansielle stabilitet i Danmark indenfor de kommende tre år?«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomhederne vurderer tillige, at sårbarheden overfor cyberangreb er steget samtidig med, at andelen af hjemmearbejde er steget som følge af COVID-pandemien.

Hovedparten af svarene blev indsamlet før Ruslands invasion af Ukraine, og respondenterne vurderer, at krig i Ukraine kan øge risikoen for cyberangreb.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger