Finansrådet og Digitaliseringsstyrelsen vil gøre danskerne mere sikkerhedsbevidste

Hver tredje dansker er alt for villige til at overgive deres personfølsomme oplysninger.

Er du nem at narre? Sådan spørger en quiz-hjemmeside fra borger.dk. I quizzen bliver man bl.a. spurgt, hvad man vil gøre, hvis man i en sms bliver bedt om at sende et billede af sit NemID-nøglekort.

Den traditionelle »Sikker på nettet« efterårskampagne vil i år få ekstra prioritet, fordi at hver tredje dansker har en helt forkert indstilling til den type sikkerhedsudfordringer. Det blev dokumenteret i en rapport fra Erhvervsstyrelsen, som blev udgivet tidligere på året.

Studieværten Felix Smith er blevet hyret til at være den pædagogiske stemme, der formidler en rationel paranoia til danskerne. I en video på Facebook forsøger han at snyde handlende i Frederiksbergcenteret til at overgive deres NemID og andre personlige informationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Schack

God ide, men hvad med virksomhederne ? Er det ikke på tide de kommer igang med phishing forebyggende tiltag. DMARC anti-phishing systemet har nu eksisteret i snart 3 år, men ikke mere end noget der ligner en håndfuld danske virksomheder har implementeret det.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere