Finanslovsforslag vil sikre 302 it-studiepladser

31. august 2018 kl. 12:04
Finanslovsforslag vil sikre 302 it-studiepladser
Illustration: IT-Universitetet.
Regeringen foreslår at øge basismidlerne til IT-Universitetet med 25 millioner kroner. Det vil over tre år give 302 ekstra studiepladser på uddannelserne softwareudvikling, computer science og data science
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Finanslovsforslaget som regeringen fremlagde torsdag rummer en forøgelse af basismidler til IT-Universitetet i København på 25 millioner kroner om året.

»Med denne forøgelse af basismidlerne vil IT-Universitetet fra 2019 kunne øge antallet af studiepladser på udvalgte uddannelser, til gavn for de virksomheder, som mangler it-specialister, og til gavn for de mange velkvalificerede ansøgere til selvsamme uddannelser. Vi er glade og taknemlige for, at Uddannelse- og Forskningsminister Tommy Ahlers har lyttet til problemstillingen og har fundet en god løsning,« siger rektor Mads Tofte i en pressemeddelelse.

Nul ekstra midler betyder færre it-studerende

Hvis forslaget bliver stemt ned, vil IT-Universitetet allerede næste skære i antallet af studiepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det forholder sig sådan, at IT-Universitetet siden 2016 har trukket på egenkapitalen for at kunne øge optaget på flere af vores uddannelser. Blandt andet øgede vi i 2016 optaget på Softwareudvikling med 50 procent. I 2017 oprettede vi en bachelor i Data Science, også for egne midler. Hvis ikke vi får de ekstra basismidler, vil vi derfor fra næste år være nødt til at skære i antallet af studiepladser. De 25 mio. kr. dækker altså over forskellen mellem to scenarier, nemlig et nedskæringsscenarie (hvis vi fik 0 kr. ekstra) og et vækstscenarie. Forskellen mellem de to scenarier målt i optag er 302 studiepladser i 2021,« skriver Vibeke Arildsen, presserådgiver på IT-Universitetet i en mail til Version2.

Opretter 125 ekstra pladser

Det bliver især de tekniske uddannelser på IT-Universitetet der kan se frem til flere studerende.

»Kommer de 25 mio. mere i basismidler på finansloven, bliver det muligt ikke bare at fastholde denne vækst, men også at oprette 125 ekstra pladser, alle på de mest tekniske uddannelser - Softwareudvikling, Computer Science og Data Science. Antallet af studiepladser på disse uddannelser øges gradvist henover de næste 3 år.« skriver Vibeke Arildsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger