Finanslovs-feber tvinger Finansministeriet.dk i knæ

Politikere, journalister og borgere har hele morgenen haft problemer med at læse regeringens finanslovsforslag på nettet. Teknikere arbejder med at finde en løsning.

Oppositionens politikere og en lang række journalister og borgere har tirsdag måttet gå forgæves, når de har forsøgt at finde regeringens forslag til finanslov 2011 på finansministeriets hjemmeside.

Hjemmesiden har hele dagen været plaget af lange svartider.

»Det er korrekt, at vi har nogle problemer med hjemmesiden. Lige nu ved vi ikke om det er leverandøren CSC, der er skyld i det, eller om fejlen ligger andetsteds,« siger kommunikationschef i finansministeriet Søren Gregersen til Version2.

Ifølge kommunikationschefen begyndte problemerne umiddelbart efter offentliggørelsen af finanslovsforslaget i morges, og selv om det efter en række forsøg nu er lykkedes Version2 at tilgå hjemmesiden, var der ved 11-tiden tirsdag stadig problemer.

»Vi er super-opmærksomme på det, og vi havde endda en backupløsning klar. Men vores teknikere arbejder hårdt på at løse problemet,« siger Søren Gregersen.

Version2 følger op, når der foreligger nærmere oplysninger om problemets omfang og årsag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jakob Borbye

Jeg har tidligere prøvet skimme en finanslov fra finansministeriets hjemmeside. Det er jo fint at dataene bliver offentliggjort på hjemmesiden, men de gør ikke ret meget for at præsentere dem overskueligt.

Jeg synes det ville være oplagt med en interaktiv visualisering af finansloven i stil med måden man visualiserer diskforbrug på i programmer som Baobab eller Filelight (http://www.methylblue.com/filelight).

Henrik Hvid Jensen har tidligere her på forummet blogget om mashups og muligheder for at bruge offentlige dataservices på nye måder.

Dette kunne være en idé til et sådant projekt: "Hvordan formidler man vores fælles budget på den bedste måde"?

  • 0
  • 0
#2 Henrik Mikael Kristensen

Læg finanslovsforslaget ud som statiske HTML sider, pakket i en zip fil til download, eller som en stor PDF. Det skal man gøre én gang, og det er mindre kompliceret end at folk står og skubber en CMS server omkuld hele tiden.

Hvis der er problemer med båndbredden, så lav et mirror til den slags filer hos en ekstern webhost, eller smid den ud på rapidshare eller lav en torrent.

Lad ialtfald være med at ignorere de efterhånden mange værktøjer der eksisterer for at distribuere materiale via nogenlunde høj båndbredde.

  • 0
  • 0
#5 Anonym

Læg finanslovsforslaget ud som statiske HTML sider, pakket i en zip fil til download,

Enig med det statiske, men ææh - nu findes der sådan set en standard fra sidste årtusinde (gzip), der ikke fordrer download, men er transparent for brugeren, så man behøver altså ikke at 'downloade og åbne' for at optimere performance/spare båndbredde.

Et link er vel på sin plads, og her henviser jeg til IETF, som jo nok er den mest autoratative kilde på det område: http://www.ietf.org/rfc/rfc1952.txt

(Hvis man undrer sig over (manglende) udbredelse af gzip, så søg efter MS og deflate....)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere