Finanslovsforslag afskaffer omstridt multimedieskat

Regeringens finanslovsforslag vil fjerne den særlige skat på mobiltelefoner, bærbare pc'er og internetforbindelser, som blev indført i 2010.

Der er afsat en halv milliard kroner i regeringens forslag til en finanslov for 2012, som skal finansiere afskaffelsen af den omstridte multimedieskat. Det skriver jp.dk.

Skatten blev indført i 2010 af den daværende regering med støtte fra Dansk Folkeparti, og den indebar, at ansatte skulle betale skat af op til 3.000 kroner årligt, hvis de fik stillet mobiltelefon, pc eller internetforbindelse til rådighed af deres arbejdsgiver.

Det betød, at 525.000 danskere blev pålagt den nye skat, og det fik mange til at fravælge udstyr, som ikke kun var tænkt som et frynsegode, men også som en hjemmearbejdsplads.

Læs også: 200.000 danskere lader den bærbare stå på arbejdet

»Vi har ikke skat på håndværkernes redskaber, så vi finder det også helt naturligt, at vi fjerner skatten på teknologiske arbejdsredskaber. Multimedieskatten har været skadelig for fleksibiliteten på arbejdspladserne,« siger økonomiminister Margrethe Vestager til jp.dk.

Ifølge jp.dk ser både Venstre, Konservative og Enhedslisten positivt på at afskaffe multimedieskatten til næste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Brian Moos Lindberg

Jeg tror du blander multimedieskat og medielicens sammen.

Medielicencen skal betales til DR af alle med et eller flere licenspligtige apparater uanset om det er arbejdsgiveren der stiller apparatet til rådighed. Multimedieskatten er den "misundelsesafgift" du skal betale hvis din arbejdsgiver tilbyder og/eller pålægger dig at tage mobiltelefon, computer osv. med hjem.

Det er den sidste der nu er tale om at fjerne.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere