Filformat-debat fik sindene i kog og blev ugens mest læste

Skal der bruges PDF-format, tekst i HTML eller ren ASCII, når myndighederne sender svar til borgerne? Doc-formatet fra Microsoft blev i hvert fald dømt ude i ugens mest læste historie på Version2.

Er det godt nok at sende et officielt svar tilbage til borgeren i Microsoft Office doc-format? Erhvervs- og Byggestyrelsen valgte at ændre proceduren, da en Version2-læser ikke kunne åbne sit svar på ansøgning til Renoveringspuljen. Og problemstillingen gav anledning til en god debat blandt læserne.

Derudover blev reportagerne fra sikkerhedskonferencen RSA i San Francisco også læst flittigt i den forløbne uge, ligesom den politiske konklusion på multimedieskatten var populær.

Her er ugens mest læste historier på Version2.dk:

 1. ## Renoveringspuljen dropper Word-filer efter brugerbøvl
  Renoveringspuljens tilsagn om tilskudskroner udsendes i Word-format, og det kan give problemer hos brugere af OpenOffice og endda af MS Office. Derfor vil Erhvervs- og Byggestyrelsen nu ændre proceduren og sende i PDF-format.

 2. ## Firefox advarer mod Dongs websider
  Dong Energys selvbetjeningsløsning på nettet udråbes som usikker af Firefox 3, selvom de SSL-certifikater, der advares imod, er gode nok. Et tomt template-område på Dongs websider stod bag fejlen.

 3. ## Sådan bliver multimedieskatten
  Nu er detaljerne om den omstridte multimedieskat blevet meldt ud. Blandt andet vil alle, der kun tager en computer hjem en gang imellem, ikke blive ramt.

 4. ## 60 anholdt efter FBI overtog hackerforum
  RSA 2009: I alt 60 personer er nu blevet anholdt som resultat af en undercover-mission, hvor FBI overtog en sortbørs for it-kriminelle.

 5. ## Oracle køber Sun for 43 milliarder
  Databaseproducenten Oracle køber Sun Microsystems for 43 milliarder kroner. Det sker, efter Sun sagde nej til IBM's tilbud på 39 milliarder.

 6. ## 10 ting udviklerne kan glæde sig til når IE6 er væk
  Når andelen af brugere af Internet Explorer 6 engang kommer i bund, bliver livet som webudvikler lettere. En udvikler tager forskud på glæderne uden IE6 med en top-10 liste.

 7. ## Oracle: Java er vores vigtigste opkøb nogensinde
  Java og Solaris var Suns vigtigste aktiver for Oracle. Det var budskabet fra Oracle-bossen Larry Ellison på et netop afholdt pressemøde.

 8. ## Kryptografiekspert: Svært at vælge ny, sikker hash-algoritme
  RSA 2009: Ud af de 64 oprindelige forslag er der stadig 20 tilbage, som skal evalueres for at finde den næste generation af en sikker hashalgoritme.

 9. ## Sikkerhedsekspert: Lyv over for Facebook
  RSA 2009: It-kriminelle har fundet ud af at bruge sociale netværkstjenester til spam og phishing, men mange brugere gør dem selv til mål.

 10. ## OpenOffice kæmper med at vise Office 2007-tabeller
  Version 3.1 af kontorpakken OpenOffice.org ventes klar i denne uge. Udviklerne har dog endnu lang vej til at kunne vise Office 2007-dokumenter uden fejl.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jørgen A Thomsen

Jeg har så sent som i dag været i kontakt med folkene i renoveringspuljen, og der forlyder der absolut intet om, at man vil ændre format. Man bikser bare videre med at få reddet op på de fejlbehæftede .doc filer, som heller ikke i den tilsendte version 2 var til at læse i fuldt omfang.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere