Filer om børnehandel, voldtægter og henrettelser lækket fra filippinsk rigsadvokat: Kan true national sikkerhed

Dokumenterne er meget følsomme og indeholder oplysninger om blandt andet henrettelser og de filippinske efterretningstjenester. Illustration: nirat, BigStock
Hundredetusindvis af meget følsomme dokumenter er lækket fra den filippinske rigsadvokat, og ifølge en britisk sikkerhedsvirksomhed kan det påvirke landets nationale sikkerhed.

Omkring 345.000 filer med følsomme oplysninger om igangværende retssager er lækket fra den filippinske rigsadvokat og offentliggjort på nettet.

Det skriver Zdnet.

Ifølge det britiske sikkerhedsfirma TurgenSec, som opdagede databruddet, har filerne været offentlig tilgængelige siden februar og måske før. Oplysninger er blandt andet interne kodeord og politikker, medarbejderes betalingsoplysninger, andre økonomiske oplysninger og hundredvis af dokumenter med nøgleord som ‘privat’, ‘fortrolig’, ‘vidne’ og ‘kodeord’ i titlerne.

Ordet ‘voldtægt’ optræder 750 gange i dokumenterne, der også indeholder oplysninger om menneskehandel med børn, henrettelser og filippinske efterretningstjenester.

Læs også: Danske ministre og topembedsfolk i kæmpe Facebook-læk: Se her, om du er ramt

Sikkerhedsfirmaet kontaktede rigsadvokaten d. 1. og 28. marts i år, men hørte ikke noget tilbage fra myndigheden. Dokumenterne blev “fjernet” fra internettet d. 28. april, men ifølge TurgenSec har ukendte tredjeparter allerede hentet data.

»Datalækket er specielt alarmerende, da det er tydeligt, at data er følsomt på statsligt niveau og kan påvirke igangværende retssager og den nationale sikkerhed,« skriver sikkerhedsvirksomheden.

Rigsadvokaten har tidligere været udsat for hackerangreb blandt andet fra gruppen Phantom Troupe.

Læs også: Datalæk hos Erhvervsstyrelsen vokser: 150.000 CPR-numre spredt til 3000 brugere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere