Fildelingstjenester bekymrer 7 ud af 10 it-ansvarlige

Illustration: Iskra Denkova
Jo mere fildeling, jo større risiko for fejl, siger Peter Gustafsson, der er nordisk direktør i it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.

7 ud af 10 it-ansvarlige er bekymrede for, at der sker fejl, når virksomhedens ansatte bruger fildelingstjenester som SharePoint og OneDrive.

Det skriver Computerworld på baggrund af en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks, der har spurgt 1.828 it-ansvarlige om bekymringen.

73 pct. deler bekymringen om fejl.

»Platforme som SharePoint og OneDrive har gjort samarbejde nemmere, men jo mere vi deler, jo mere sandsynligt er det også, at virksomhederne mister kontrol og overblik over, hvor sensitive data opbevares, hvem der har adgang til dem, og hvordan de er beskyttet,« siger nordisk direktør i Barracuda Networks Peter Gustafsson.

Virksomhederne bør ifølge Peter Gustafsson fokusere på backup og uddannelse af medarbejderne i, hvordan man deler og gemmer filer korrekt og hyppigt skanner sine fildelingstjenester.

En af konsekvenserne ved at begå fejl er, at man dermed ikke overholder GDPR, som det er sket i sagen fra Helsingør Kommune, hvor kommunen ikke har udført den lovpligtige risikovurdering for skolebørns databeskyttelse, når de bruger Google tjeneste G Suite for Education i undervisningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Arnold Grade

"Fildelingstjenester er farlige, som man kan se på Helsingør Kommune".

Nej - det er ikke dét, der har gjort, at Helsingør kom på glatis. Det var den manglende risikovurdering for en hel suite af værktøj og tjenester der indeholde tredjelandsoverførsler og manglende privatlivsbeskyttelse for børn, inkl. overvågning af data og ulovlige tredjelandsoverførsler.

Det er langt fra ensbetydende med at der ikke kan være fildelingstjenester, man fint kan bruge.

Men ja, alt er jo farligt hvis man ikke laver god awareness, uddannelse og træning af medarbejderne. Og alt er farligt, hvis man ikke har backup i orden.

Så hele pointen med denne artikel ser nærmest ud som værende en genbrugt reklame for Barracuda Networks.

  • 16
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere