FGU Danmark beklager nu udskældt phishingmail til ansatte

2 kommentarer.  Hop til debatten
FGU Danmark beklager nu udskældt phishingmail til ansatte
Illustration: MI Grafik.
FGU Danmark udsendte en phishingmail til de ansatte med løftet om 8.500 kr., hvis de udfyldte en række personlige oplysninger. Det medførte kritik, og nu undskylder FGU Danmark.
5. november 2021 kl. 09:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Phishingmails er ikke længere en del af værktøjskassen, når FGU Danmark skal uddanne ansatte i GDPR og cybersikkerhed.

Det skriver Uddannelsesforbundet, der organiserer ca. 10.500 medlemmer på almene og erhvervsrettede uddannelser.

FGU Danmark beklager i en mail til de ansatte forløbet, hvor interesseorganisationen for FGU-institutionernes bestyrelser og direktører/rektorer sendte en phishingmail til de ansatte med budskabet om, at hver enkelt medarbejder ville modtage 8.500 kr., hvis de udfyldte en række personlige oplysninger. Det medførte kritik fra både branchen og ansatte.

I beklagelses-mailen skriver FGU Danmark ifølge Uddannelsesforbundet, at man »er indstillet på at finde et alternativ til phishingkampagner som del af uddannelsen.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er et vigtigt issue, og jeg er sikker på, at vi får det bedste forløb via et godt samarbejde,« siger formand i Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan, der nu sammen med FGU Danmark skal diskutere, hvordan man fremadrettet bedst sikrer datasikkerheden på FGU-institutionerne.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. november 2021 kl. 12:44

Hvad er det de har gjort som en ondsindet person ikke kunne finde på, denne slags kampanger er jo netop lavet for at lave awarenes omkring det og vise folk hvor nemt det er at snyde dem så de er lidt mere skeptiske.

Alle alarmklokker burde da ringe når man bliver tilbudt gratis penge.

Den kampange de har kørt lader til at have været meget effektiv da en masse åbenbart er hoppe på den og der går nok et godt stykke tid inden de glemmer det.

1
5. november 2021 kl. 11:26

man »er indstillet på at finde et alternativ til phishingkampagner som del af uddannelsen.«

Har de slet ikke forstået kritikken? Problemet er ikke at lave phishingkampagner, det er en god idé – det var måden de gjorde det på 🤦‍♂️