Fem statsforvaltninger samler it-driften - beholder e-mail sendt med lastbil

De fem danske statsforvaltninger skal centralisere it-driften. Ifølge et nyt udbud skal alt eksisterende hardware skrottes ? men lastbil-transport af udprintede e-mails består.
3. juni 2010 kl. 08:11
errorÆldre end 30 dage

Statsforvaltningerne skal have samlet it-driften. I et nyt udbud leder Sundheds- og Indenrigsministeret efter en leverandør, der kan etablere, drive og videreudvikle Statsforvaltningernes it-infrastruktur.

Statsforvaltningernes it-setup kom i søgelyset i marts, da Version2 afslørede en manuel sagsgang, hvor e-mails blev printet i Ringkøbing for sidenhen at blive fragtet med lastbil til afdelingskontoret i Århus. Men det planlagte udbud af en ESDH-løsning for at afhjælpe situationen er altså ikke en del af det aktuelle udbud.

Drift-udbuddet omfatter knap 1000 pc-arbejdspladser, omkring 70 servere, heraf ca. 30 centrale og ca. 40 lokale, fordelt på 5 serverrum.

Serverne er hovedsageligt Windows-baserede, og driften omfatter både Microsoft SQL og Oracle databaser. Ud over Microsofts Office-pakke skal den kommende leverandør også drive forretningsapplikationerne Scanjour G, Scantid, Promark og en blanketløsning foruden intra- og internet-applikationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I udbudsbekendtgørelsen står også, at Statsforvaltningernes eksisterende hardware skal udskiftes, idet leverandøren også skal sørge for alt »nødvendigt udstyr, programmel og faciliteter til rådighed for det centrale driftsmiljø.«

Kontorchef i CPR-kontoret Carsten Grage bekræfter, at man med udbuddet går efter at centralisere it-driften for de fem statsforvaltninger, og han forventer stor interesse for at byde på ordren.

»Jeg kan ikke nævne nogen navne, men jeg tror ganske mange vil kunne byde ind med en løsning,« siger Carsten Grage.

Det er IBM, der i dag har kontrakt på det meste af det, der udbydes, og sidste frist for at blive prækvalificeret i udbuddet er den 25. juni.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger