For fem år siden lød spådommen om i dag: Windows Phone har overhalet iPhone

Illustration: Android Logo
Forudsigelser tilbage fra 2011 omkring mobilmarkedet i dag skød forbi med flere længder.

De fleste er nok klar over, at man skal tage forudsigelser med et gran salt. Især inden for den teknologiske verden.

Men at man alligevel kan skyde så meget forbi virkeligheden, kan tjene som en god påmindelse om, hvor usikkert det er, når store teknologivirksomheder og analysebureauer forsøger at læse i krystalkuglen.

Tilbage i 2011 kom de to store analysevirksomheder Gartner og IDC med nogle spektakulære forudsigelser om markedet for mobile styresystemer i dag, skriver Macobserver.

Således skulle Windows Phone blandt andet have overhalet iOS i markedsandele, mens BlackBerry også skulle være godt deroppe af.

Men virkeligheden havde åbenbart ikke meget tilovers for nogle tal i regneark. Således ligger iOS nogenlunde stabilt på samme markedsandel som i 2011, mens Android suverænt har taget størstedelen af markedet med en andel på 84,7 pct. Windows Phone og BlackBerry kan vel nærmest beskrives som ‘mostly harmless’ i dag.

Sådan så forudsigelserne ud:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Tror ikke andre der har oplevet et mobil produkt fra MS før, dengang troede det have sin gang på jorden. Måske skulle man bare ikke lytte til analysebureauer, de har ikke set eller spået de 2-3 største IT firmaer fødsel eller kommer til verden.

De kan hvis kun bruges til at sælge candyfloss i det lokale tivoli, det er hvis kun firmaer som Nokia, TDC og Kodak der kan bruge sådan analyser til noget.

  • 5
  • 0
#3 Lars Hansen

"...Enhver kan tage fejl - sagde pindsvinet og kravlede ned fra stålbørsten..." Men det er da utroligt at de selv har troet på det dengang.

Android og Apple sidder tungt på markedet og så længe MS "kun" kopiere de andre, så længe bliver brugerne hos Android/Apple. MS kom jo ikke med noget nyt så vidt jeg kan huske?

  • 0
  • 0
#5 Bent Jensen

"Android og Apple sidder tungt på markedet og så længe MS "kun" kopiere de andre, så længe bliver brugerne hos Android/Apple. MS kom jo ikke med noget nyt så vidt jeg kan huske?"

Vil nu sige at MS prøvet med noget nyt, de var også lige ved at risikere hele deres desktop market i forsøget. Men der hvor kæden hopper af og en af de store grunde til jeg kan se at det ikke lykkes, ud over folks kendskab til MS med stabilitet og andet på desktop, og uden en en de facto monopol

Så kan man ikke stole på MS evne og vilje til at holde et system i live. Lige så snart det ikke skærper i kassen. Så er ældre udgaver skåret væk, da pengene tjenes på salg af nye versioner, ikke på at holde gamle vedlige eller opdatere dem. Det ses med windows RT CE;W6-6-7- hvor nogle sider med dyrt hardware og ingen support og programmer , og det er sker også nu hvor MS måske laver opdateringer til w10 for nogle få modeler, men allerede ser ud til at forlade også dette og komme med noget nyt igen, igen, igen, igen.. Så de kommer med nyt, hele tiden hvor de efterlader alle deres gamle køber af OS uden support, software og opdateringer. Det vinder man ikke kunder ved.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere