404-fejlsider skal hjælpe med at finde forsvundne børn

404 Not found-siderne har hidtil bare været tomme sider, som har forklaret dig, at hjemmesiden, du søger, ikke findes. Nu skal de samme fejlsider bruges til at finde forsvundne børn.

404 Not found. The pages that you are loooking was not found. Nogenlunde den besked har rigtig mange af os tidligere fået, når vi er stødt ind i en hjemmeside eller et link på nettet, som ikke virker. Men nu kan siderne reserveres efterlysninger på forsvundne børn. Det skriver BBC.

Projektet hedder NOTFOUND, og det er er blevet skabt af Missing Children Europe, Child Focus, Den Europæiske Sammenslutning for forsvundne og seksuelt misbrugte børn og adskillige andre europæiske organisationer i kampen for at finde frem til børn, der på den ene eller anden måde er forsvundet. Det betyder, at der på den tidligere tomme fejlside nu vil fremgå et billede af den forsvunde, et navn, hvor pågældende sidst er set og et telefonnummer, som stiller om til en af børneorganisationerne.

Der findes helt simple måder at oprette en 404 Not Found side på, men et stigende antal hjemmesider har nu tilpasset fejlsiden sådan, at den omdirigerer internetbrugere, som er er kommet afveje. Projektets initiativtagere håber på, at ejerne af forskellige hjemmeside vil tilføje et kodestykke til de tilpassede fejlsider, så de viser data om manglende børn og unge.

Indtil videre har omkring 480 hjemmesider meldt til det projektet.

Francis Herbert, der er generalsekretær hos Missing Children Europe, udtaler til BBC:

»Vi er altid på udkig efter nye kommunikationskanaler til at sprede efterlysningerne om forsvundne børn, og vi er sikker på, det her initiativ vil øge chancerne for at finde børnene,«.

Du kan finde koden til din 404-side på Notfound.org.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jørgen L. Sørensen

Umiddelbart har jeg svært ved at se nytteværdien af dette projekt - kan nogle komme med nogle gode argumenter for at det er et godt tiltag?

Grunden til at jeg er skeptisk:
1: Det er ikke ret tit jeg rammer en fejlside
2: Hvor stor er sandsynligheden af at et tilfældigt billede af et spansk eller hollandsk barn siger "Pling - det barn har jeg set" når jeg sidder i Danmark og surfer?

  • 4
  • 0
Michael T. Jensen

ad 1: Netop at det ikke er ofte, betyder at man i højere grad lægger mærke til det, i modsætning til sider man ser ofte, som man ikke nærstuderer.
ad 2: Jeg formoder, at det forsvundne barn, som man ser et billede af, stammer enten fra det område man befinder sig, hvilket er fhv. enkelt at spore ud fra IP, eller de hjemmesider, som henviser the missings links til de forsvundne børn, henviser til forsvundne danske børn, hvis display language er dansk.

Alt i alt giver det ok mening synes jeg, men man skal nok ikke forvente at alle forsvundne børn er fundet i løbet af den kommende weekend...

  • 1
  • 0
Brian Dyrehauge

Spørgsmålet er ikke om man skal vælge mellem forsvundne børn eller en standard 404-side.
Hvis man finder bare ét barn ved at ændre standard-fejlsiden til at vise forsvundne børn, vil jeg påstå det er værd at skifte. Hvorvidt det så giver ret meget værdi i Danmark, det kan man diskutere. Der er forhåbentligt ikke så mange forsvundne børn. Men ét er også for mange.
Til gengæld kunne man overveje om der kunne være andet der gav bedre mening at vise fremfor forsvundne børn.
Men hvis der ikke er bedre forslag, hvorfor så ikke vælge at vise forsvundne børn, hvis der er nogle i Danmark eller eksempelvis nabolandene?

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere