Fejlramt KMD-system koster region millioner

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Fejl i et nyt lønsystem fra KMD betyder, at Region Syddanmark må hoste op med 15 millioner til at køre eksisterende system videre.

Over 100 mangler fandt Region Syddanmark i et nyt lønsystem fra KMD, der blev leveret tidligere på året som en del af en seks år lang kontrakt.

It-selskabet fik i slutningen af november 40 dage til at rette på fejlene - og i mellemtiden har regionen lavet en tre måneders kontrakt med EG Silkeborg Data, som skal drive det eksisterende system videre.

Læs også: KMD i ny modvind: Region afviser it-system med 100 fejl

Forlængelsen kommer til at koste regionen 15 millioner kroner, fremgår det af aftalen, som TV2 Business har fået indsigt i.

Nærmere bestemt skal regionen betale 14,8 millioner for de ekstra tre måneder, som det eksisterende system skal holdes i live.

Fejler hvert tredje krav

Det nye system fra KMD bliver desuden dyrere end det eksisterende på grund af tilkøbt funktionalitet, fremgår det af aktindsigten.

KMD-systemets funktionalitet har været en del af grunden til, at KMD i januar vandt opgaven med at levere lønsystem til regionen. Over en prøveperiode har systemet dog langt fra levet op til forventningen, fortalte afdelingschef for overenskomst og løn i Region Syddanmark Simon L. Kristensen til Fyens Stiftidenende i november.

»Man kan godt sige, at de har lovet noget, de ikke kunne holde.«

Læs også: Medie: KMD's indtjening på forsinkede it-systemer vokser til 1,2 milliarder

»De har skrevet ved mange af kravene, at de levede op til dem allerede på tilbudsgivningstidspunktet, men nu her et år efter har det vist sig, at systemet ikke lever op til det, de har budt ind med. Så man kan godt síge, at de har lovet noget, de ikke kunne holde,« siger Simon L. Kristensen.

Ud af 600 krav til systemet blev 300 testet af regionen, og derigennem blev der identificeret 100 fejl - altså mangler i omkring en tredjedel af de testede krav.

Ifølge TV2 Business har kontrakten med KMD en værdi på godt 100 millioner over seks år.

Borgere skal ikke betale

Regionen har siden oplyst til Version2, at man ikke ønsker at udtale sig yderligere, fordi regionen nu forhandler med KMD.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger dog til TV2 Business, at hun regner med at borgerne holdes skadesfri.

Læs også: Kombit svarer igen på KMD-angreb: »Jeg giver kaffe til alle, der synes mængden af ændringsanmodninger er urimelig«

»Der har været nogle omkostninger ved at forsøge at få det her samarbejde op køre at med KMD, og vi er heller ikke færdige med forhandlingerne med KMD endnu,« siger hun.

KMD kom i efteråret i vælten, da det kom frem at it-giganten vil modtage over en milliard kroner fordi leverancer fra selskabet til kommunerne og ATP er blevet forsinket. Forsinkelsen betyder, at kommunerne skal betale KMD for at køre de eksisterende systemer videre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017