Fejlramt KMD-system koster region millioner

28. december 2016 kl. 09:53
Fejlramt KMD-system koster region millioner
Illustration: KMD.
Fejl i et nyt lønsystem fra KMD betyder, at Region Syddanmark må hoste op med 15 millioner til at køre eksisterende system videre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Over 100 mangler fandt Region Syddanmark i et nyt lønsystem fra KMD, der blev leveret tidligere på året som en del af en seks år lang kontrakt.

It-selskabet fik i slutningen af november 40 dage til at rette på fejlene - og i mellemtiden har regionen lavet en tre måneders kontrakt med EG Silkeborg Data, som skal drive det eksisterende system videre.

Forlængelsen kommer til at koste regionen 15 millioner kroner, fremgår det af aftalen, som TV2 Business har fået indsigt i.

Nærmere bestemt skal regionen betale 14,8 millioner for de ekstra tre måneder, som det eksisterende system skal holdes i live.

Fejler hvert tredje krav

Det nye system fra KMD bliver desuden dyrere end det eksisterende på grund af tilkøbt funktionalitet, fremgår det af aktindsigten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KMD-systemets funktionalitet har været en del af grunden til, at KMD i januar vandt opgaven med at levere lønsystem til regionen. Over en prøveperiode har systemet dog langt fra levet op til forventningen, fortalte afdelingschef for overenskomst og løn i Region Syddanmark Simon L. Kristensen til Fyens Stiftidenende i november.
>»Man kan godt sige, at de har lovet noget, de ikke kunne holde.«

»De har skrevet ved mange af kravene, at de levede op til dem allerede på tilbudsgivningstidspunktet, men nu her et år efter har det vist sig, at systemet ikke lever op til det, de har budt ind med. Så man kan godt síge, at de har lovet noget, de ikke kunne holde,« siger Simon L. Kristensen.

Ud af 600 krav til systemet blev 300 testet af regionen, og derigennem blev der identificeret 100 fejl - altså mangler i omkring en tredjedel af de testede krav.

Ifølge TV2 Business har kontrakten med KMD en værdi på godt 100 millioner over seks år.

Borgere skal ikke betale

Regionen har siden oplyst til Version2, at man ikke ønsker at udtale sig yderligere, fordi regionen nu forhandler med KMD.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger dog til TV2 Business, at hun regner med at borgerne holdes skadesfri.

»Der har været nogle omkostninger ved at forsøge at få det her samarbejde op køre at med KMD, og vi er heller ikke færdige med forhandlingerne med KMD endnu,« siger hun.

KMD kom i efteråret i vælten, da det kom frem at it-giganten vil modtage over en milliard kroner fordi leverancer fra selskabet til kommunerne og ATP er blevet forsinket. Forsinkelsen betyder, at kommunerne skal betale KMD for at køre de eksisterende systemer videre.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger