Derfor bragede Skats it-systemer ned

Det var et nedbrud i en fysisk komponent, der torsdag fik Skats it-systemer til at gå i sort.

Et større nedbrud i Skats it-systemer betød torsdag, at Skats hjemmeside var nede i flere timer, og at medarbejderne også havde svært ved at betjene borgere over telefonen.

Læs også: Massivt it-nedbrud i Skat

Version2 har spurgt Skat om årsagen til nedbruddet og fået en kortfattet mail, der beskriver forløbet således:

»Der har i dag (torsdag, red.) været konstateret nedbrud i en fysisk it-komponent (switch), som har bevirket, at en række it-systemer ikke har været tilgængelige. Driften er normaliseret igen kl. 14.00. Der pågår nu et udredningsarbejde med leverandøren med henblik på at undgå lignende fejl fremadrettet,« udtaler Skats it-direktør Jan Topp i mailen til Version2.

At driften først blev normaliseret klokken 14.00 stemmer dog dårligt overens med den besked, Version2 fik tidligere på torsdagen. Skats pressefunktion oplyste nemlig, at man allerede klokken 13.10 fjernede en særlig velkomstbesked på Skats hovednummer om, at der var problemer med it-systemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Jacobsen

der hoster Skat.dk - Man kan jo undre sig en smule over at der ikke er redundans i et hostingcenter som CSC's? - Især taget i betragtning af den type kunder de har og vigtigheden af tilgængelighed. Det her er jo ikke ligefrem fru jensens hjemmeside for kattekillinger! Men det er selvfølgelig en bekostelig affære at indføre redundans. Det er meget lettere at lade den slippe igennem og så håbe på det bedste. Men det undrer mig så også at SKAT ikke laver audits af deres services som der købes for at sikre kvaliteten af det de vil have? Og ikke kun for at sikre kvaliteten, men da også for at tjekke op på sikkerheden. Det er altså ikke nok at stille sig tilfreds med at spørge i en mail: Er det godt nok? "svar": ja ja det bliver lige med tiden! Nu må skat altså op af deres lænestole og være lidt mere aktive selv. Det kan ikke være rigtigt at vi skal have alle de historier gang på gang.

  • 2
  • 1
#4 Knud Larsen

Godt indlæg

Ja Skat er direkte helt urimelige (også på dette punkt)! Skat opkræver jo store gebyrer ved for sen indbetaling riggeligt til at kunne begrunde et ordentligt system, der jo skla bruges af hele landets befolkning.

  • 0
  • 0
#5 Jens Fallesen

Det kan lade sig gøre for en switch at fejle på en sådan måde, at det ikke opdages, hvorved redundansen ikke hjælper. Man kan meget vel forestille sig, at noget sådant var sket, selv om det er relativt sjældent.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere