Fejl i WhatsApp: Hackere kunne installere spyware på telefoner i al hemmelighed

Udspekulerede personer kunne sende en ondsindet MP4-fil over WhatsApp, der senere hen kunne installere en bagdør eller spyware på den telefoniske enhed, uden at brugeren ville ane uråd.

En fejl i samtale-appen WhatsApp gjorde det indtil for nyligt muligt for luskede typer at installere bagdøre og spyware på uskyldige brugeres telefoniske enheder via appen.

Det skriver Thehackernews.com efter at have erfaret, at WhatsApp tilbage i oktober patchede den kritiske svaghed i deres app.

Svagheden gjorde det muligt installere bagdøre og spyware hos en bruger via WhatsApp, og det eneste, det krævede, var denne brugers telefonnummer.

MP4-fil

Med kendskab til telefonnummeret kunne eventuelle ballademagere sende en MP4-fil, der senere hen kunne programmeres til at installere bagdøre og spyware på telefonen, uden at brugeren ville ane uråd.

Efter MP4-filen med dertilhørende ondsindet indhold er installeret, risikerer ofre at få stjålet ellers sikrede chatbeskeder og filer, der opbevares på telefonen. Fejlen har været til stede på alle typer enheder fra Google Android, Microsoft Windows og Apple iOS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere