Fejl i storstilet udrulning af EPJ på Odense Universitetshospital koster nu ekstra millioner

Nyt EPJ-system i Odense gav fejl i indberetning af aktivitet fra sygehuset. Det kan koste på bevillingerne, så lægesekretærerne måtte arbejde over.

Det svenskudviklede EPJ-system Cosmic koster nu Region Syddanmark fire millioner kroner ekstra.

Ekstrabevillingen fra regionsrådet fremgår af et referat fra et møde i rådet for nylig.

Det er en pukkel af overarbejde hos lægesekretærerne på Odense Universitetshospital, som er sidste led i EPJ-udrulningen, der er årsag til merudgiften.

Miseren er, at der under udrulningen til de 9.300 brugere på sygehuset opstod et betydeligt antal fejl ved indberetning til Landspatientregisteret (LPR).

Mangelfulde indberetninger til LPR har negative konsekvenser for afregningen til sygehusene og den kommunale medfinansiering af sygehusaktivitet.

»Derfor var det vigtigt at få foretaget de nødvendige rettelser til indberetningen,« lyder det i regionsreferatet.

Betydeligt arbejdspres

For at få rettet fejlene inden den økonomiske årsafslutning har sekretærerne været udsat for 'et betydeligt arbejdspres', og de har også måttet arbejde over.

Referatet nævner i øvrigt, at der fortsat (er) et stort antal fejl i LPR-indberetningen, hvilket har ført til nedsættelse af en taskforce på Odense Universitetshospital, der skal forebygge, at samme situation opstår ved årsafslutningen for 2016.

Cosmic er blevet udrullet på Odense Universitetshospital siden november 2015.

Med udrulningen på Odense Universitetshospital har Region Syddanmark nu fået ét fælles EPJ- og patientadministrationssystem for regionens sygehuse, hvilket er et pejlemærke for det forpligtende EPJ-samarbejde i regionerne, kaldet RSI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

"Miseren er, at der under udrulningen til de 9.300 brugere på sygehuset opstod et betydeligt antal fejl ved indberetning til Landspatientregisteret (LPR)."

Der indberettes jo både diagnoser og behandlinger til Landspatientregistreret. Kan man garantere, at der ikke også er indberettet forkerte data om patienterne - altså den type data, der har betydning for behandlingen, ikke kun økonomien?

Kan man garantere, at patienterne nu ikke er stemplet med forkerte diagnoser og fejlagtige oplysninger om deres behandling?

Jeg håber ikke, at det primært er de økonomiske aspekter af denne fejl, man har fokuseret på. Hvad gik fejlene konkret ud på?

  • 4
  • 0
Michael T. Jensen
  • 2
  • 0
Anders Lind

Hvad med at forlange, at systemerne der købes skal udvikles og ejes som open source systemer, som andre/alle regioner kan bruge og integrere sammen med andre systemer istedet for kun at bruge et system, der anvender åbne standarder: https://www.cgi.dk/elektronisk-patientjournal

For staten og samfundet burde det da være mere hensigtsmæssigt.

Er der nogle politikere, chefer, arkitekter og projektledere, der har haft disse tanker?

Hvis ja, hvorfor er det ikke blevet til noget endnu?

Hvis nej, hvorfor?

  • 5
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere