Fejl på danske DR-videoer: Kan ikke ses i Danmark

Illustration: oleschwander, BigStock
Mange danskere undrede sig nok, da de i sidste uge fik at vide, at de ikke kunne se DRs videoer på Youtube - fordi de var i Danmark. Der var naturligvis tale om en fejl, og alt virker igen, som det skal.

I sidste uge kunne danskere, der gerne ville se videoer på DRs Youtube-kanal opleve en lidt spøjs fejl, der gjorde det umuligt faktisk at få vist indholdet.

Når du åbnede en video, gav Youtube nemlig følgende besked: »Denne video har indhold fra DR. Den kan ikke ses i dit land.«

Læs også: Aarhus Universitet og DR vil kortlægge vores psykologiske profil med spil

Problemet var simpelthen, at du ikke måtte se indhold fra Danmarks Radio, fordi du var i Danmark.

Der er heldigvis tale om en fejl, der er fixet igen, men flere brugere på både Facebook og reddit blev generet nok af fejlen til, at de kom til tasterne.

Andre kanaler var også ramt

Version2 har kontaktet DR, der peger fingeren over på Youtube og påpeger, og at det er et problem, der har ramt flere kanaler:

»Ved en fejl fra Youtubes side har DR’s indhold på tjenesten ikke været tilgængeligt i en kortere periode. I samme periode har en lang række andre ikke-DR-ejede Youtube-kanaler været berørt internationalt,« skriver Christian Loiborg, redaktør for sociale medier hos DR Medier, i en mail til Version2.

»DR har løbende været i dialog med Youtube, mens de har forsøgt at løse fejlen. Fejlen skulle være løst og alt indhold være tilgængeligt igen,« skriver han.

Det har ikke været muligt at finde ud af, hvilke andre kanaler, der har været ramt af fejlen, men på reddit påpeger flere brugere også, at andre kanaler havde samme problemer.

Læs også: DR-algoritme foreslår sex-tema til børnene direkte efter julekalenderen

Fejlen har været begrænset til Youtube, så hvis man har savnet sin daglige dose af humor, melodi grand prix eller morgengymnastik fra DR, har man i stedet kunne se det på DRs hjemmeside, forklarer Christian Loiborg:

»Indholdet på Youtube er i stort omfang også tilgængeligt på dr.dk og vores tjenester som DRTV, og således har brugere, der har været berørt af fejlen, kunnet finde indholdet på vores egne platform.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere