Fejl i midlertidig afløser for forsinket it-system fik Skat til at udsende 270.000 unødvendige breve

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
En enkelt forkert værdi i et filformat betød, at Nets udskrev en kvart million overflødige opkrævninger til danske bilejere, som i forvejen var tilmeldt betalingsservice.

En fejl i det midlertidige system, som Skat benytter til at udsende opkrævninger til danskerne, førte til, at Nets har udskrevet og udsendt 270.000 papirbreve med opkrævninger på vægtafgift til danske bilejere, som i forvejen var tilmeldt betalingsservice og derfor ikke behøvede et papirbrev. Det skriver Computerworld.

Skat betegner ifølge Computerworld fejlen som menneskelig, idet en medarbejder har sat en forkert værdi i programmet, og det var skyld i, at Nets' system fortolkede dataene fra Skat sådan, at der blev udskrevet et papirbrev.

Systemet er en midlertidig afløser for det forsinkede Debitormonitor, og fejlen har angiveligt sneget sig forbi testen af systemet, fordi testen ikke er sket på et tilstrækkelig stort datagrundlag.

»Når man laver nye interfaces, kan sådan noget ske. Selvom vi har brugt systemet i en hel måned, er det første gang, vi har brugt det betalingsserviceaftaler, hvor de her opkrævninger skulle med,« siger kontorchef Orla Kristensen fra Skat til Computerworld.

Skat vil nu påføre den almindelige oversigt fra betalingsservice en note om, at de bilejere, der har modtaget den ekstra opkrævning på papir, blot skal se bort fra indbetalingskortet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Flemming Bruun

Det er godt at undre sig. Det giver sunde nye tanker.

Nu er det blot en bunke breve, der blev udskrevet, så i bund og grund har man jo fundet fejlen og fået den rettet.

Hellere det end at der kom dobbelte opkrævninger.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere