Fejl i midlertidig afløser for forsinket it-system fik Skat til at udsende 270.000 unødvendige breve

16. juli 2012 kl. 16:027
En enkelt forkert værdi i et filformat betød, at Nets udskrev en kvart million overflødige opkrævninger til danske bilejere, som i forvejen var tilmeldt betalingsservice.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En fejl i det midlertidige system, som Skat benytter til at udsende opkrævninger til danskerne, førte til, at Nets har udskrevet og udsendt 270.000 papirbreve med opkrævninger på vægtafgift til danske bilejere, som i forvejen var tilmeldt betalingsservice og derfor ikke behøvede et papirbrev. Det skriver Computerworld.

Skat betegner ifølge Computerworld fejlen som menneskelig, idet en medarbejder har sat en forkert værdi i programmet, og det var skyld i, at Nets' system fortolkede dataene fra Skat sådan, at der blev udskrevet et papirbrev.

Systemet er en midlertidig afløser for det forsinkede Debitormonitor, og fejlen har angiveligt sneget sig forbi testen af systemet, fordi testen ikke er sket på et tilstrækkelig stort datagrundlag.

»Når man laver nye interfaces, kan sådan noget ske. Selvom vi har brugt systemet i en hel måned, er det første gang, vi har brugt det betalingsserviceaftaler, hvor de her opkrævninger skulle med,« siger kontorchef Orla Kristensen fra Skat til Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skat vil nu påføre den almindelige oversigt fra betalingsservice en note om, at de bilejere, der har modtaget den ekstra opkrævning på papir, blot skal se bort fra indbetalingskortet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
17. juli 2012 kl. 12:41

laver ikke noget. Er I selv fejlfri?

6
17. juli 2012 kl. 12:29

Det kan da kun glæde alle at det offentlige har så godt styr på hvad de foretager sig, der sker jo næsten aldrig fejl og det er simpelthen bare så billigt at drive systemerne. Alle borgere bør være glade.

2
16. juli 2012 kl. 21:28

Det undrer da mig at når man kører sådan et job på et nyt system at man ikke lige holder antallet af printjob op mod tidligere antal?

3
17. juli 2012 kl. 09:07

Det er godt at undre sig. Det giver sunde nye tanker.

Nu er det blot en bunke breve, der blev udskrevet, så i bund og grund har man jo fundet fejlen og fået den rettet.

Hellere det end at der kom dobbelte opkrævninger.

5
17. juli 2012 kl. 10:56

Men man har vel brugt et stykke over 1 mio. i unødvendig porto (alt efter hvor meget SKAT nu engang betaler pr. brev) - samt sikkert ekstra travlhed på telefonlinjerne, fordi folk er forvirrede (var jeg da jeg fik brevet ;)).

1
16. juli 2012 kl. 18:41

Så var det derfor jeg fik en opkrævninger på vægtafgift pr. brev :D Kunne da heller ikke forstå det, mente da bestem at den var sat til betalingsservice