Fejl i iOS 8 sletter iCloud-dokumenter

En bug i iOS 8 får Apples skytjeneste til at slette sit indhold. Det sker, hvis man gendanner indstillingerne, lyder det fra brugere.

Hvis man er glad for indholdet af sin iCloud, skal man passe på med at vende tilbage til fabriksindstillingerne på sin iPhone. Det har nemlig i flere tilfælde fået al data på skydrevet til at forsvinde. Det skriver The Verge.

Det er tilsyneladende en nyopdaget fejl i styresystemet til Apples mobile styresystem, der er skyld i, at brugere mister deres dokumenter fra Apples iCloud. Det er brugere af iOS 8, som blev frigivet i september, der har rapporteret ind om problemet.

Det er stadig uklart, om alle brugere er berørt af fejlen, og om den også påvirker brugere af iCloud-tjenesten på Windows. Men udviklere og betatestere har berettet om, at samme fejl påvirker OS X Yosemite, der er det kommende styresystem til Apples computere. Hvis den uheldige Apple-bruger synkroniserer sin telefon med en OS X Yosemite-Mac, forsvinder dokumenter også fra den maskine.

Ifølge InfoWorld har brugere fået at vide fra Apples support, at dokumenterne ikke kan gendannes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jacob Gregers Hansen

Cloud-baseret spejling af data må ikke betragtes som backup. Der er mange forskellige fejlscenarier, hvor man taber data både på enheden og i skyen samtidigt, og så er filerne væk for bestandigt.

Jeg er rigtigt ærgerlig over, at folk (og Apple selv endda) omtaler iCloud, Dropbox o.lign. services som backup. Mange brugere lever i tryg forvisning om, at de har "backup" af deres filer, når de benytter iCloud, Dropbox eller lign, og de samme brugere bliver dybt skuffet, når alle deres data pludselig er tabt.

Jeg mener ikke, at Apple kan klandres for at de har lavet en fejl i iOS eller iCloud-servicen, så folk taber data. Det er uheldigt, men en hændelig fejl har sneget sig ind. Hvad man KAN klandre dem for er, at omtale iCloud som "backup", hvilket giver folk en falsk tryghed.

 • 9
 • 1
#3 Morten Madsen

Jeg vil da håbe at Apple har en backup af deres brugers data som de bare ikke har fundet frem endnu,det er den eneste sikkerhed de har mod software bugs. Da google havde et "lignede" problem med gmail, så genskabte de data fra backup (bånd)

Jeg er helt enig med Jacob Hansen omkring at sync tjenester ikke er backup og det bliver kun være af at Apple markedsføre det som backup, selvom de bestemt ikke er de eneste der gør dette.

 • 2
 • 1
#4 Jan Lunddal Larsen

Hvor markedfører Apple iCloud som backup?

Du kan tage backup af dine iOS enheder på iCloud, hvilket det jo så også er, men det har intet med iCloud Drive at gøre.

Til Magnus Boye: der er tale om iCloud Drive, og ikke iCloud som sådan.

Og ja, det er kritisabelt, at iCloud Drive ikke har versionering og papirkurv, som de fleste andre tjenester.

 • 1
 • 0
#6 Milos Game

Det er den nye oprydningsfunktion, iClean, i bedste "BOFH" stil.

Bastard Operator From Hell: http://www.itp.kit.edu/~walter/bofh.html

Another user rings.

"I need more space" he says

"Well, why don't you move to Texas?" I ask

"No, on my account, stupid."

Stupid? Uh-Oh..

"I'm terribly sorry" I say, in a polite manner equal to that of Jimmy Stewart in a Family Matinee "I didn't quite catch that. What was it that you said"

I smell the fear coming down the line at me, but it's too late, he's a goner and he knows it.

"Um, I said what I wanted was more space on my account, please"

"Sure, hang on"

I hear him gasp his relief even though he covered the mouthpeice.

"There, you've got plenty of space now"

"How much have I got"

Now this REALLY PISSES ME OFF! Not only do they want me to give them extra space, they want to check it, to correct me if I don't give them enough. They should be happy with what I give them and that's it

Back into Jimmy Stewart mode.

"Well, let's see, you have 4 Meg available"

"Wow! Eight Meg in total, thanks!" he says pleased with his bargaining power

"No" I interrupt, savouring this like a fine red, room temperature "4 Meg in total"

"Huh? I'd used 4 Meg already, How could I have 4 Meg Available?"

I say nothing. It'll come to him.

"aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagggggghhhhhH!"

I kill me; I really do

 • 4
 • 1
#8 Sune Rentow

Synes allerede der har været rigtig mange meldinger om fejl. Min iPhone fungerer rimeligt, men min iPad har problemer med rigtig mange Apps og Safari går ned flere gange dagligt. Derudover er især iPad'en blevet dræbende langsom efter opdateringen. Det gælder både Apple's egne Apps og mange 3. parts Apps.

Jeg synes generelt Apple har været gode til at levere stabile udgave af iOS, men det ser ud til at de ikke har fået modnet den seneste udgave.

 • 5
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere