Fejl i CSC's firewall sendte Skat i knæ – men ingen kære moms-mor

Skat kan ikke give dispensation til forsinkede indbetalinger af momsen, selvom systemerne var nede på den sidste dag for fristen. Mandag var Skat plaget af meget lange svartider og et decideret nedbrud på TastSelv Erhverv som følge af en fejl i firewallen.

Skat har fundet den fejl, der mandag skabte store problemer for virksomheder, som havde sidste dag til at indbetale momsen. Det skulle angiveligt være på grund af en fejl i firewallen hos Skats driftsleverandør, CSC, skriver myndigheden i en e-mail til Version2.

Læs også: Momsfrist og forskudsopgørelse samme dag: Skat.dk lagt ned af brugerstorm

»Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger, og konstateret en fejl i firewallen. Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på skat.dk samt TastSelv-løsninger til borgere og virksomheder,« udtaler Karsten Reichsten, der er underdirektør i Skat.

I e-mailen svarer Skat også på det spørgsmål, der mandag slå på manges læber - nemlig om it-kaosset skulle gå ud over skyldnere, som var ude i sidste øjeblik, eller om der kunne gives fristforlængelse til dem, der endnu ikke havde betalt.

'Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne. Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen,' skriver Skat i e-mailen til Version2.

Ingen kære moms-mor

I e-mailen skrives det eksplicit, at en eventuel forsinket betaling vil blive tilskrevet renter, præcis som normalt.

»Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling,« skriver Skat.

Det forklares i e-mailen, at virksomheden ved betalings- og angivelsesfristen mandag ville have været i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skulle betales. Dermed har det været muligt at betale ved at genanvende samme betalingslinje som ved tidligere momsbetalinger, fremgår det af e-mailen.

Selve indberetningen i systemet kan således godt udskydes, til Skats systemer igen er oppe på fuld kraft, hvilket i skrivende stund lader til at være tilfældet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Baldur Norddahl

Selve indberetningen i systemet, kan således godt udskydes til Skats systemer igen er oppe på fuld kraft, hvilket i skrivende stund lader til at være tilfældet.

Men det er for sent indberetning der udløser en bøde på 800 kroner. For sent betaling udløser kun nogle renter, som for de fleste er et mindre beløb.

Spørgsmålet er derfor: Eftergiver SKAT bøden på 800 kroner nu da det var deres skyld at virksomhederne ikke kunne angive moms?

  • 13
  • 0
#2 Niklas Pedersen

SKAT har desværre ikke hjemmel til at behandle danske borgerne ordentligt og med respekt, så selvfølgelig skal du selv betale en bøde for deres systemer ikke virker. Du havde vel ikke tænkt sig, at vi i vores kære lande, skulle have en offentlig institution der stod ved sit ansvar.

  • 16
  • 0
#3 Henrik Pedersen

Jeg tænkte samme tanke og sad igår i kø i 43 minutter for at snakke med en sød dame derfra. Så længe pengene er betalt sagde hun at jeg ikke ville få nogen bøde for først at indberette i løbet af ugen.

Om de så holder hvad de lover bekymrer mig stadigt...

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere