Fejl i endnu et system til indkaldelser til kræft-screening: 23.500 indkaldt for sent

25. september 2014 kl. 14:341
Region Nordjyllands system til automatisk indkaldelse af kvinder til screening for brystkræft har siden 2009 udsendt indkaldelserne for sent.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cirka 23.500 kvinder i Region Nordjylland har siden 2009 modtaget indkaldelser til screening for brystkræft senere, end de burde i forhold til anbefalingerne. Det skyldes en fejl i den algoritme, som skulle sørge for de automatiske indkaldelser.

Indkaldelserne sker via et modul til regionens bookingsystem, som sørger for at lave et udtræk af de personer, som skal indkaldes. Den skulle have sørget for, at kvinder, som for nylig var fyldt 50 år, eller havde ventet længst, blev indkaldt først, men det har ikke fungeret korrekt nok. Derfor er nogle af de kvinder, som har ventet længe, blevet skubbet bagud i køen og har først fået en indkaldelse senere, end de burde.

Region Nordjylland oplyser, at fejlen nu er rettet i samarbejde med leverandøren, og alle har modtaget indkaldelser. For en mindre gruppe på cirka 700 kvinder var indkaldelserne udsendt mere end 12 måneder for sent.

»Vi har sikret, at alle kvinder nu bliver rettidigt inviteret til screening. Årsagen til fejlen var primært, at de rettelser, vi havde lavet sammen med leverandøren, ikke fik systemet til at invitere de kvinder, der havde ventet længst tid. Det er vi dybt utilfredse med. Vores testsystem har samtidig ikke været tilstrækkeligt, og vi har haft for få muligheder for at kontrollere systemet,« udtaler direktør for it i Region Nordjylland, Dorte Stigaard, ifølge en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Region Nordjylland oplyser til Version2, at problemerne i Region Nordjylland ikke har nogen forbindelse til de problemer, Region Midtjylland havde med indkaldelser til screening for livmoderhalskræft, hvor op mod 27.000 kvinder ikke fik rettidige indkaldelser.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. september 2014 kl. 17:25

Laver man aldrig kontrol engang i mellem af de tal, der er i Sygehusvæsenets IT? Dvs. helt lavpraktisk engang i mellem ser efter, med udtræk, om forskelligt fungerer bare nogenlunde fornuftigt? Nogle gange virker det som om store IT-systemer er en slags religion, der tilbedes ukritisk.