Fejl i CSC's firewall sendte Skat i knæ – men ingen kære moms-mor

7 kommentarer.  Hop til debatten
Skat kan ikke give dispensation til forsinkede indbetalinger af momsen, selvom systemerne var nede på den sidste dag for fristen. Mandag var Skat plaget af meget lange svartider og et decideret nedbrud på TastSelv Erhverv som følge af en fejl i firewallen.
12. november 2013 kl. 11:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Skat har fundet den fejl, der mandag skabte store problemer for virksomheder, som havde sidste dag til at indbetale momsen. Det skulle angiveligt være på grund af en fejl i firewallen hos Skats driftsleverandør, CSC, skriver myndigheden i en e-mail til Version2.

»Skat har i samarbejde med leverandøren CSC fejlsøgt i it-infrastrukturen, der understøtter Skats systemer og TastSelv-løsninger, og konstateret en fejl i firewallen. Fejlen har desværre haft indvirkning på svartiderne på skat.dk samt TastSelv-løsninger til borgere og virksomheder,« udtaler Karsten Reichsten, der er underdirektør i Skat.

I e-mailen svarer Skat også på det spørgsmål, der mandag slå på manges læber - nemlig om it-kaosset skulle gå ud over skyldnere, som var ude i sidste øjeblik, eller om der kunne gives fristforlængelse til dem, der endnu ikke havde betalt.

'Skat har ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelsesfrister, uanset at Skat som følge af tekniske problemer med angivelsesløsningen ikke kan modtage angivelserne. Virksomheder kan i stedet indbetale det opgjorte momsbeløb senest til betalingsfristen og derefter angive, så snart Skat igen har mulighed for at modtage angivelsen,' skriver Skat i e-mailen til Version2.

Ingen kære moms-mor

I e-mailen skrives det eksplicit, at en eventuel forsinket betaling vil blive tilskrevet renter, præcis som normalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis virksomheden ikke betaler senest til betalingsfristen, bliver virksomheden tilskrevet renter fra betalingsfristen og frem til betaling,« skriver Skat.

Det forklares i e-mailen, at virksomheden ved betalings- og angivelsesfristen mandag ville have været i besiddelse af grundlaget til at opgøre det korrekte beløb, der skulle betales. Dermed har det været muligt at betale ved at genanvende samme betalingslinje som ved tidligere momsbetalinger, fremgår det af e-mailen.

Selve indberetningen i systemet kan således godt udskydes, til Skats systemer igen er oppe på fuld kraft, hvilket i skrivende stund lader til at være tilfældet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
13. november 2013 kl. 11:00

at digitaliseringen af alting er den største plage, mennesket nogensinde har påført sig selv ?

Og gør noget ved det !

7
13. november 2013 kl. 11:07

Ja der skal være alternative systemer, som kan bruges når digitaliseringen svigter -...... men det gør den jo ikke ifølge IT sælgerne!!!! Som politikere og embedsmænd naivt tror på!

5
12. november 2013 kl. 22:19

Besked, med lyserød!!

"Det du forsøger, kan ikke lade sig gøre lige nu. Prøv igen senere! [TSE-0003]"

Og så ellers en ordentlig røvfuld koder... FLOT

4
12. november 2013 kl. 21:10

Skat har så travlt med at lave forkerte ejendomsvurderinger, så de kan opkræve for meget i grundskyld, at de ikke har overskud til også at skulle stå til ansvar for deres mange fejl.

1
12. november 2013 kl. 13:14

Selve indberetningen i systemet, kan således godt udskydes til Skats systemer igen er oppe på fuld kraft, hvilket i skrivende stund lader til at være tilfældet.

Men det er for sent indberetning der udløser en bøde på 800 kroner. For sent betaling udløser kun nogle renter, som for de fleste er et mindre beløb.

Spørgsmålet er derfor: Eftergiver SKAT bøden på 800 kroner nu da det var deres skyld at virksomhederne ikke kunne angive moms?

2
12. november 2013 kl. 13:53

SKAT har desværre ikke hjemmel til at behandle danske borgerne ordentligt og med respekt, så selvfølgelig skal du selv betale en bøde for deres systemer ikke virker. Du havde vel ikke tænkt sig, at vi i vores kære lande, skulle have en offentlig institution der stod ved sit ansvar.

3
12. november 2013 kl. 14:08

Jeg tænkte samme tanke og sad igår i kø i 43 minutter for at snakke med en sød dame derfra. Så længe pengene er betalt sagde hun at jeg ikke ville få nogen bøde for først at indberette i løbet af ugen.

Om de så holder hvad de lover bekymrer mig stadigt...