Fejl hos Statens IT lukker energimærke-indberetning fem gange

2 kommentarer.  Hop til debatten
Et it-system til indberetning af energimærker har været ramt af dagslange nedbrud fem gange siden januar. Statens IT beklager fejlene og sender aben videre til leverandører.
23. marts 2012 kl. 14:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Før et nyt hus kan blive meldt klar til brug, skal staten ifølge loven have besked om, hvilket energimærke, huset har opnået.

Men ofte kan det ikke lade sig gøre, for indberetningen skal ske gennem et it-system, som siden årsskiftet har kørt meget ustabilt. Det fortæller rådgivende ingeniør Peter Houmøller til Ekstrabladet.dk.

Ifølge hans egen optælling har systemet siden slutningen af januar været helt nede fem gange, hvoraf flere af nedbrudene varede i dagevis.

Og det giver ikke bare store problemer når nye huse er bygget, men også ved salg af eksisterende boliger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Energistyrelsen, som bestyrer energimærkningen, men her sender man spørgsmål videre til statens fælles it-organisation Statens IT, som står for driften af systemet.

Og hos Statens IT beklager man fejlene og peger på, at der er to leverandører involveret, og at man har arrangeret et møde med alle parter i dag fredag.

»Det seneste nedbrud i går skyldtes fejl på software fra en af Energistyrelsens leverandører. Den har vi nu rettet, men for at komme de tilbagevendende problemer til livs er Statens It i gang med et grundigt eftersyn af hele opsætningen bag systemet,« siger vicedirektør hos Statens IT, Søren Vulff, til Ekstra Bladet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. marts 2012 kl. 12:52

Sidst jeg var i berøring med energimærket, var det et dyrt, og iøvrigt værdiløst stykke papir . . . . .

1
23. marts 2012 kl. 14:48

Problemet kan selvfølgelig løses ved at skrive ind i loven at der er 100% oppetid og at systemerne er sikre.