Fejl i Forsvarets it-system suger ansattes løn ned i sort hul: Overarbejdstimer og nattillæg forsvinder

Illustration: Hjemmeværnet
It-systemet blev implementeret i oktober 2019 og skulle blandt andet danne overblik over arbejdstimer for 24.000 ansatte i Forsvaret.

Overarbejdstimer og nattillæg siden oktober sidste år kan være gået op i røg for 24.000 ansatte i Forsvaret. Det skyldes et nyt it-system, der blev indført samme måned.

Det skriver dr.dk.

It-systemet 'Projekt Tidsstyring' skulle ellers effektivisere og optimere overblikket over nattillæg og overarbejdstimer for de 24.000 ansatte, men flere fejl har blandt andet betydet, at ansatte har fundet kedelige fejl i deres lønsedler og timeregnskaber siden oktober.

Derfor opfordrer fagforbundene nu de ansatte til at notere tillæg og overarbejdstimer i en lommebog eller lignende.

Læs også: It-projekt i Forsvarsministeriet leverer ingen effektivisering - men medarbejdere er sparet væk

Projekt Tidsstyring blev sat i værk i 2014 og skulle være funktionsdygtigt i slutningen af 2015 til en pris på 54 millioner kroner.

Projektet blev dog forsinket ad flere omgange, der førte til en samlet forsinkelse på fire år, og projektet blev ligeledes 48 millioner kroner dyrere end forventet.

Læs også: To statslige digitale projekter får rødt trafiklys af statens IT-projektråd

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Anne-Marie Krogsbøll

Ja, det er rigtigt - det, jeg mest bebrejder det offentlige, er nu også, at man gør disse projekter til "offentligt-private-samarbejder", og private guldgruber, der skal tjenes penge på. Der var så vidt jeg ved en gang, hvor man havde nogle meget respekterede offentlige institutioner, som også kunne finde ud af den slags projekter (var det f. eks. Kommunedata?) - men de blev slagtet, og nu er der nok langt til, at de kan genoplives. Deraf bitterheden hos en del af os - at det offentlige er blevet så privat (mens det private, privatlivet, snart er stort set offentligt), med katastrofale følger.

  • 4
  • 0
#8 Maciej Szeliga

Det er er nemt at kritisere det offentlige, men alle kulsejlede offentlige IT systemer er udviklet og leveret af private virksomheder

Ja, det er bl.a. en del af problemet... Overbetalte embedsmænd & politikere (begge som oftest uden nogen kompetencer) køber løsninger til ågerpriser uden i øvrigt at sætte spørgsmålstegn ved noget og skruer så mystiske ekstra features oven på løsningerne så selv fanden ikke vil kunne se hvordan det var tænkt til at virke og det hele med rådgivning fra management konsulenter som koster en årsløn om ugen.

Det er mit syn på anskaffelser i det offentlige... det kan tænkes de er forkerte.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere