Fejl i Facetime: Du kan høres, før du tager telefonen

Illustration: alexey_boldin / bigstock
En fejl i Apples applikation til video- og internetopkald gør det muligt at høre lyd fra modtageren af opkaldet, selvom personen ikke har besvaret sin telefon.

Opdateret 09:40: Apple har som midlertidig løsning deaktiveret muligheden for at lave gruppeopkald på Facetime.

Brugere af Apples produkter har opdaget en fejl i FaceTime-applikationen, der gør det muligt at høre lyd fra den person, der modtager et opkald, selvom vedkommende endnu ikke har taget telefonen.

Det skriver Ars Technica.

Fejlen opstår i FaceTimes gruppeopkaldsfunktion, og brugeren skal igennem en række trin, imens der ringes op, før fejlen udløses.

Imens telefonen ringer op med FaceTime til modtageren, skal man tilføje en person til samtalen. I stedet for at tilføje en tredje person tilføjer personen bag opkaldet sit eget nummer.

Derefter bliver det muligt at lytte til opkaldets modtager, før personen tager telefonen. Opkaldets modtager vil også kunne høre lyd fra den anden part, selvom telefonens display stadig viser, at der er et indkommende opkald, som ikke er blevet besvaret endnu.

Apple har som midlertidig løsning deaktiveret muligheden for at lave gruppeopkald på Facetime.

Apple oplyser til Ars Technica, at man er opmærksom på fejlen, og at der er en softwareopdatering på vej, som skal løse problemet. Det forventes, at den bliver udgivet senere denne uge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter D Hansen

Allerede før V2 offentliggjorde artiklen fremgik det at Apple midlertigt havde slået funktionen fra server side, så den ikke længere kan udnyttes. Det burde tilføjes i V2-artiklen, med mindre formålet er at gøre læserne endnu mere bekymrede a la Ekstrabladet. Fejlen er absurd slem, så det er ingen undskyldning, men der er ingen grund til at læserne selv skal spilde tid på at finde en løsning lige nu. Derfor bør artiklen opdateres.

 • 6
 • 4
#2 Peter D Hansen

En smule mærkværdigt at nogle kan vende tommelfingeren ned til mit forslag ovenfor om at tilføje oplysningen om at funktionen er slået fra server side.

V2 har hurtigt opdateret kl. 9.40, og tak for det.

Hvad skyldes de tavse negative reaktioner?

Kunne det mon være den sædvanlige religionskrig om platforme, som for NOGLE vurderes vigtigere end et mere neutralt professionelt behov for at løse akutte problemer?

Eller kan enkelte have læst for hurtigt og overset at jeg skrev, er det jo IKKE en undskyldning for fejlen, der ER absurd slem?

Er klar over at jeg er nærtagende. Beklager ;-)

 • 6
 • 4
#4 Bjarne Nielsen

Det giver næppe god karma at skrive flg.:

med mindre formålet er at gøre læserne endnu mere bekymrede a la Ekstrabladet

Efter min mening er debatten et godt sted at supplere og uddybe både artikler og kommentarer, men hvis man selv er nærtagende, så skulle man måske tænke lidt over, hvordan man gør det ... :-).

PS: Til en anden gang, så kig ca. tre linjer over din oprindelige kommentar, hvor der står flg:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

De har altid svaret mig høfligt, når jeg har brugt den. Nogle gange har jeg endda fået flere svar på samme henvendelse!

 • 4
 • 0
#5 Bjarne Nielsen

Apple midlertigt havde slået funktionen fra server side

(min fremhævning)

Det fik mig til at tænke på flg. indlæg fra "tjenesterne" (forfatterne kommer fra GCHQ): https://www.lawfareblog.com/principles-more-informed-exceptional-access-...

... hvor man taler for at "tjenesterne" bør gives mulighed for at komme med på en lytter uden at det skal kunne ses af dem, som kommunikerer.

Det er der (selvfølgelig) nogen, som mener er problematisk (følg f.eks. links herfra: https://www.schneier.com/blog/archives/2019/01/hacking_the_gch.html ), ikke mindst er der praktiske problemer med at skjule det faktum er der er flere med.

Husk, at hvad der kan slås fra serverside, kan slås til igen serverside.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere