Fejl får harddiske til at dø efter 40.000 timer

27. marts 2020 kl. 10:258
Fejl får harddiske til at dø efter 40.000 timer
Illustration: Maxxyustas/Bigstock.
Igen rammer tidsindstillet bombe drev fra Hewlett Packard Enterprise.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) advarer kunderne om, at en række serielle SCSI SSD-drev vil fejle efter 40.000 timer med datatab til følge, hvis kunderne ikke opdaterer enhedernes firmware. Det svarer til 4 år, 206 dage og 16 timer.

I november måned sidste år kunne samme firma også advare om lagringsenheder, som fejlede efter nøjagtig 32.768 timers driftstid (2^15 timer).

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en meddelelse skriver HPE, at den nye fejl dog ikke er relateret til den tidligere fejl. Den nye fejl kan også berøre andre producenter end HPE, skrives der.

Der er udsendt en rettelse til enhedernes firmware. Denne HPD7-firmware betragtes som en kritisk løsning og er påkrævet for at løse problemet.

I meddelelsen står der, at HPE blev underrettet af en SSD-producent angående en firmwarefejl, der påvirker visse SAS SSD-modeller, der er brugt i et antal HPE-server- og lagringsprodukter, såsom HPE ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure og Store Easy 1000 Storage.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. marts 2020 kl. 08:01

hej Tom, jeg tvivler på at denne fejl er årsagen til den fejl du oplever... artiklen omtaler hpe (enterprise) diske hvilke ligger i den ret dyre ende de anvendes typisk i storage systemer eller servere... ikke i klient maskiner. om du kan redde data afhænger af hvor "død" den er... er det "bare" en boot fejl (korruption) eller er den helt "død"... den første kan nok godt klares den anden not so much.... med mindre den store pengepung findes frem og specialister indkaldes

6
29. marts 2020 kl. 19:17

Jeg arbejdede hjemme fredag d. 13. og min PC virkede fint. Lørdag formiddag kunne jeg ikke komme i kontakt med den, det viste sig at mit hoved drev (C), en SSD disk, var fuld stændig ukontaktbar. Min sidste fulde backup var fra december 2018, og Windows backup var stoppet i januar 2019. Øv, jeg har således tabt en del data. Kan nogen hjælpe mig, til at få fat i de data der ligger på SSD'en, eller er de tabt?

5
29. marts 2020 kl. 17:17

En disk er rund og kan rotere. En SSD er Solid State og ikke spor rund eller roterbar.

2
27. marts 2020 kl. 12:23

Hvis man lagrer driftstiden i 2 bytes, så er det maksimale positive tal 32.767 (x'FFFF'/2). Hvis man lagrer det uden fortegn er det 65.535. Hvad der er sparet, er tjent? Not.

1
27. marts 2020 kl. 11:26

Måske man har fejlestimeret hvor længe en disk er i drift indenfor garantiperioden.

Planlagt forældelse må være en svær øvelse, hvis man samtidigt vil have sit produkt til fremstå som stabilt.

K