Fejl får harddiske til at dø efter 40.000 timer

Illustration: Maxxyustas/Bigstock
Igen rammer tidsindstillet bombe drev fra Hewlett Packard Enterprise.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) advarer kunderne om, at en række serielle SCSI SSD-drev vil fejle efter 40.000 timer med datatab til følge, hvis kunderne ikke opdaterer enhedernes firmware. Det svarer til 4 år, 206 dage og 16 timer.

I november måned sidste år kunne samme firma også advare om lagringsenheder, som fejlede efter nøjagtig 32.768 timers driftstid (2^15 timer).

Læs også: Flere SSD-modeller fejler efter nøjagtig 32.768 timer

I en meddelelse skriver HPE, at den nye fejl dog ikke er relateret til den tidligere fejl. Den nye fejl kan også berøre andre producenter end HPE, skrives der.

Der er udsendt en rettelse til enhedernes firmware. Denne HPD7-firmware betragtes som en kritisk løsning og er påkrævet for at løse problemet.

I meddelelsen står der, at HPE blev underrettet af en SSD-producent angående en firmwarefejl, der påvirker visse SAS SSD-modeller, der er brugt i et antal HPE-server- og lagringsprodukter, såsom HPE ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure og Store Easy 1000 Storage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Torben Mogensen Blogger

Hvis man lagrer driftstiden i 2 bytes, så er det maksimale positive tal 32.767 (x'FFFF'/2). Hvis man lagrer det uden fortegn er det 65.535.

Det vil ikke undre mig, om "fixet" var at bruge en unsigned compare i stedet for en signed compare. Det varer jo fire år mere, før man får problemet, og til den tid er diskene nok udskiftet alligevel. Eller noget.

  • 6
  • 0
#6 Tom Dalsgaard

Jeg arbejdede hjemme fredag d. 13. og min PC virkede fint. Lørdag formiddag kunne jeg ikke komme i kontakt med den, det viste sig at mit hoved drev (C), en SSD disk, var fuld stændig ukontaktbar. Min sidste fulde backup var fra december 2018, og Windows backup var stoppet i januar 2019. Øv, jeg har således tabt en del data. Kan nogen hjælpe mig, til at få fat i de data der ligger på SSD'en, eller er de tabt?

  • 0
  • 1
#7 Anders Jelnes

hej Tom, jeg tvivler på at denne fejl er årsagen til den fejl du oplever... artiklen omtaler hpe (enterprise) diske hvilke ligger i den ret dyre ende de anvendes typisk i storage systemer eller servere... ikke i klient maskiner. om du kan redde data afhænger af hvor "død" den er... er det "bare" en boot fejl (korruption) eller er den helt "død"... den første kan nok godt klares den anden not so much.... med mindre den store pengepung findes frem og specialister indkaldes

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere