Fejl i britisk corona-app: Borgere har ikke fået advarsler om smitte

Illustration: petovarga / Bigstock
En fejl i opsætningen af den britiske corona-app har ført til, at massevis af borgere ikke har fået advarsel om mulig smitterisiko, selvom de har været tæt på en smittet.

Storbritanniens corona-app til smitteopsporing har systematisk fejlet i at sende advarsler til borgere om mulig smitterisici, selvom de har været i kontakt med smittede personer.

Det skriver The Times.

De britiske myndigheder har erkendt, at fejlen er opstået ved, at appen var indstillet forkert, og ifølge The Times har problemerne eksisteret i omkring en måned, hvor appen derfor ikke har fungeret ordentligt.

Det har betydet, at brugere med en høj smitterisiko-score i appen ikke har fået advarsler eller er blevet kontaktet af myndighederne, selvom de burde være blevet det.

Overfor The Times påpeger en myndighedskilde, at dette samtidig kan være årsagen til, at appen har sendt »chokerende få« advarsler ud til brugerne, siden den blev lanceret den 24. september.

Den britiske corona-app er - ligesom den danske - bygget med udgangspunkt i en API fra Google og Apple.

Også i Danmark har der været problemer med, at appen sendte for få notifikationer ud til brugere, og som Version2 tidligere har beskrevet, har roden til problemerne vist sig at ligge i den metode, som Apple og Google har brugt til udregning af smittescore.

Det har ført til, at det leverandøren til den danske app, Netcompany, selv udregner risiko-scoren på baggrund af data fra techgiganterne.

Læs også: Efter manglende smittestop-notifikationer: Netcompany har droppet Google og Apples beregninger og laver dem selv

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere