Fedtede fingre kan afsløre Android-login

Googles nye mobil-platform Android bruger et mønster på skærmen til at låse telefonen op, i stedet for pinkode. Men snask på skærmen kan afsløre koden.

Kommende ejere af mobiltelefoner med Android-styresystemet behøver ikke at skulle bekymre sig om endnu en fire-cifret pinkode. I stedet skal prikker på den trykfølsomme skærm forbindes med strøg, i et mønster der inkluderer mindst fire af de ni prikker.

Denne afløser for pinkoden har vakt begejstring, men også bekymring. For ubehandskede fingerspidser vil altid afsætte et fedtet spor, og dermed vil det hemmelige mønster kunne afsløres med en omgang lowtech-hacking, nemlig ved at studere sporene henover skærmen lidt nærmere, skriver Techcrunch.com.

Hvor realistisk det er at kunne aflæse mønsteret afhænger selvfølgeligt af, hvor meget telefonens skærm ellers er blevet brugt siden sidste login, men stadig vil den eneste sikre løsning være at tørre skærmen af hver gang, lyder vurderingen.

Mange brugeres kode-mønstrene starter fra prikken i øverste venstre hjørne, skriver Techcrunch. Det betyder, at antallet af kombinationer bliver reduceret. Derfor kan det blive forholdsvist nemt at gætte mønsteret, selvom fedt-sporene på skærmen ikke afslører hele kombinationen.

Den første telefon med Googles nye mobil-platform Android har i øvrigt fået en flyvende start. G1, som mobilproducenten HTC står bag, rammer hylderne den 22. oktober, men allerede nu er telefonen forudbestilt i 1,5 millioner eksemplarer, skriver aktie-websiden Fool.com.

Dette antal overstiger langt forventningerne og har ført til en massiv udvidelse af produktionen. HTC forventede oprindeligt at kunne sælge op imod 700.000 G1-telefoner i løbet af 2008.

Se login-funktionen i videoen herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ove Andersen

Er dette blot en tastaturlås, eller er det pinkoden for at "åbne" ens simkort?

Langt de fleste har normalt kun en pinkode, som man bruger når man åbner telefonen. Denne kan ikke umiddelbart erstattes af en sådan kombinations-ting, da simkortet så ikke umiddelbart vil virke i en anden telefon (hvad er koden for en firkant?).

Hvis det blot er til tastaturlås, så kender jeg ikke umiddelbart nogen der faktisk har kode på denne. Denne funktion bliver kun benyttet til at sørge for man ikke ringer op til folk når telefonen er i lommen.

Så hvad er det egentligt denne lås gør?

  • 0
  • 0
Jeppe Toustrup

Der står følgende i nyheden:

Denne afløser for pinkoden har vakt begejstring, men også bekymring.

Jeg vil formode at den virker ved at hver prik bliver afløst af et tal fra 1 til 9. Om ikke andet er det jo noget producenten bliver nød til at oplyse om, da koden jo skal bruges hvis SIM kortet bliver flyttet til en anden telefon.

Hvis der er tale om pin koden, hvilket jeg ikke syntes det ligner ud fra videoen, og at der er tale om at hver prik bliver "oversat" til et tal, så vil der også være tale om en voldsom forringelse af sikkerheden mht. til pin koden. Det ser ikke ud til at man kan køre på skrå, man kan ikke bruge det samme tal to gange og alle 10 tal er ikke med.

Var der i øvrigt noget i vejen for det gamle almindelige pin kode system?

Jeg vil dog tro at dette omhandler oplåsning af telefonen fra tastelåsen, da videoen bruger ordet "unlock". I takt med at telefoner bliver mere og mere som computere, og vi kommer til at gemme flere og flere informationer i dem, så er det måske også et godt træk at lave noget ekstra beskyttelse på telefonerne. Spørgsmålet er bare hvor godt det er beskyttet, indtil videre ser jeg det ligesom pauseskærme der spørger efter et kodeord for at blive deaktiveret.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere