Fedora Linux behandler nu ARM på lige fod med x86

Med Fedora 20 bliver ARM-arkitekturen forfremmet, så alle opdateringer også skal virke på ARM, før de slippes fri.

ARM-processorer har fundet vej til ikke bare tablets men også servere, og nu giver Red Hat-afstikkeren Fedora Linux et anerkendende vip med hatten til den fremstormende processorarkitektur. Det skriver Ars Technica.

Fra og med den nye Fedora 20, som netop er blevet frigivet, vil ARM-arkitekturen nemlig være sidestillet med den stadigt dominerende x86-arkitektur.

Det betyder eksempelvis, at hvis en opdatering til Fedora ikke fungerer på ARM-arkitekturen, så bliver den ikke længere frigivet, selvom den virker til x86-arkitekturen.

Hidtil har ARM været en sekundær arkitektur for Fedora ligesom blandt andet PowerPC og Sparc, og det betød, at kun x86 havde højeste prioritet for eksempelvis sikkerhedsopdateringer.

Linux-distributionen Fedora udsprang oprindeligt som en gratis udgave af Red Hat Linux, efter Red Hat besluttede sig for ikke længere at tilbyde Linux gratis. I dag fungerer Fedora også til prøvekørsel af nye funktioner, som siden kan finde vej til Red Hat Enterprise Linux, der er Red Hats Linux-distribution til servermiljøer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere