FCC afviser at udskyde amerikansk netneutralitet

Internetudbydere har fået afslag på deres bøn til amerikanske myndigheder om at udskyde ikrafttrædelsen af nye regler om netneutralitet, indtil firmaernes mange søgsmål er færdigbehandlet af retssystemet.

Efter godkendelsen af de kontroversielle regler for netneutralitet i USA har de store amerikanske internetudbydere indtrængende bedt myndighederne om udsættelse af reglernes ikrafttrædelse, indtil en række søgsmål, som firmaernes selv står bag, er afgjort.

Men det vil den ansvarlige myndighed, FCC, ikke gå med til. Det skriver amerikanske Computerworld.

Læs også: Amerikanske teleselskaber sagsøger FCC for regler om netneutralitet

En række større og mindre internetudbydere var især interesseret i, at FCC suspenderede den del af reglerne, der ændrer firmaernes status fra at være leverandører af en informationstjeneste til at være betragtet som et forsyningsselskab af et offentligt gode.

Sidstnævnte status medfører nemlig heftig regulering fra myndigheder, hvilket netop har været tjenesteudbydernes helt store anke, da de mange nye krav, der stilles til sikkerhed og tilgængelighed, vil være for stor en byrde for de private selskaber at bære.

Læs også: Amerikanske teleselskaber sagsøger FCC for regler om netneutralitet

De mener desuden, at reglerne vil kvæle udbredelsen af højhastighedsinternet, og en branceorganisation for producenter af netværksudstyr kalder FCC’s beslutning om ikke at imødekomme ‘en helt rimelig forespørgsel om at udskyde omvæltende regler for internettet’ for ‘skuffende’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bent Jensen

Kun tørre tåre her fra.

Hvis ISP i stedet for at skumme fløden mest muligt, have holdt sig til hvad der skulle være deres spis kompetencer at levere Internet, så have denne regulering ikke været nødvendig.

Men når man stammerskruen, og det bliver for hårdt, så ender man op sådan her.

  • 3
  • 0
Milos Game

Skal det nu også være ulovligt at bruge mafia-metoder? :-)

De tuder om at de nye regler stiller store krav til sikkerhed og tilgængelighed, hvilket er hvad alle brugere efterspørger. I stedet for at oppe sig, vil de hellere sænke kravene og yde en dårlig service, fordi "de kan".

Det hjælper ikke at påstå at reglerne vil kvæle udbredelsen af højhastighedsinternet, da teknologi altid udvikler sig i retningen der hedder "bedre og hurtigere". Man kan nærmest ikke forhindre denne udvikling, om man så prøvede på det.

Jeg håber at Netlix (og andre) snart kan få fuld hastighed på deres services, uden at skulle betale for at holde butikken åben og uden at skulle være bange for at nogen smadrer butikkens vinduer eller brænder den ned. :-)

  • 2
  • 0
Bent Jensen

Læste på www.dr.dk at teleselskaber vil til at blokere for Google's reklammer, hvis de ikke betaler lidt af kagen til dem. Men det er helt sikkert ikke lovligt at blokere for trafik.
Så de forsøger med software til brugerene, som jeg forstår det, der fjerner KUN google's reklamer, det er næsten også sikkert ikke lovligt.

Men de har hvis ikke tænkt tanken til ende, men kun haft grådighed og fortjeneste for øje.

For hvad hvis google rigtigt for alvor gik end på mobilmarkedet. Eller at google mail, map, søgemaskinen og andet ikke virker, eller ikke virker optimalt på de net, der blokere for google reklamer, så du må helder skifte udbryder til nogen hvor det virker.

http://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/medie-europaeiske-teleselskaber-vil-...

Ville lige bringe historien, nu V2 ikke er på arbejde igen før på mandag, så slipper de også for at copy/parste. Og denne tråd tror jeg er den rigtige, samt den med netneutralitet i USA. Dette er vel også et forsøg på at omgå denne lov, så sikkert ikke lovligt i USA. Samt nok serdeles meget uklog, at gøre sig uvenner med bruger og google.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere