FBI vil have udvidet beføjelser til at hacke sig ind på Tor-sikrede pc'er

30. oktober 2014 kl. 13:052
FBI vil have udvidet beføjelser til at hacke sig ind på Tor-sikrede pc'er
Illustration: FBI.
Det amerikanske forbundspoliti ønsker at få mulighed for at bryde ind på computere, hvis placering er skjult. I dag kan FBI nemlig ikke få en dommerkendelse uden at kende placeringen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mistænkte i søgelyset for det amerikanske forbundspoliti FBI kan i dag gemme sig bag eksempelvis Tor-netværket for at undgå myndighederne, men det vil FBI nu have lavet om på, skriver The Guardian.

Under de nuværende regler kan FBI nemlig kun få en dommerkendelse til at aflytte eller hacke sig ind på en mistænkts computer, hvis placeringen er kendt. Hvis den mistænkte har sløret sin placering via anonymiseringstjenester som eksempelvis Tor-netværket, så kan FBI altså ikke få lovlig adgang til pc'en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag har FBI kun denne mulighed i sager, som omhandler mulige terrortrusler, men hvis FBI får overbevist et udvalg under det amerikanske justitsministerium, så vil FBI få mulighed for at installere aflytningssoftware på enheder i alle kriminalsager, selvom placeringen er ukendt.

Ændringsforslaget bliver mødt med kritik fra flere sider. Blandt andet fordi FBI vil kunne få gennemført ændringen uden om den sædvanlige lovgivningsprocedure. Det begrænser debatten til en høring frem for en egentlig politisk debat om konsekvenserne ved at give FBI udvidede beføjelser til overvågning.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. oktober 2014 kl. 14:09

Lige nu er der intet der bekymrer mig mere globalt set, end den nuværende tilstand af - og de hastigt stigende tiltag imod - det totale overvågningssamfund. Paranoide mennesker er ikke længere paranoide, men årvågne.

Ebola, terrorisme og Putin's annekteringer bekymrer mig på ingen måde til sammenligning.

2
30. oktober 2014 kl. 14:18

Man skal forestille sig alle vores efterretningssystemer falde i hænderne på vores værste fjende. Eller måske tænke den tanke, at de mægtige statsapparater slet ikke er vores ven ...

Gys.