FBI vil have systematisk overvågning af Twitter, Facebook og Instagram for terror-opslag

Illustration: marphotography/Bigstock
Et udbud fra FBI viser, at USAs nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti vil have etableret en realtime overvågning af opslag på de sociale medier for at sikre viden om aktivitet fra bl.a. terrorister og udenlandske efterretningstjenester.

Amerikanske FBI vil have indholdet på sociale medier overvåget med henblik på at opdage trusler, som sendes ud via medierne.

Det fremgår af et udbud fra politimyndigheden, dateret d. 8. juli.

Ifølge udbudsbekendtgørelsen (PDF) er det afgørende for FBI - via en ny tjeneste - at blive bekendt med relevant information på Twitter, Facebook, Instagram og andre sociale medier. Årsagen angives til at være den stigende anvendelse af sociale medier blandt personer, der udgør en trussel mod USA eller som efterforskes af FBI.

Målet for overvågningen er ifølge bekendtgørelsen opslag fra bl.a. terror-grupper, organiserede kriminelle og udenlandske efterretningstjenester. Denne type aktivitet har medført et behov for en systematisk overvågning for at kunne sikre en tilstrækkelig reaktion, lyder det.

En række data om brugerne skal udleveres til FBI

Det nye overvågningsværktøj skal ifølge Gizmodo give FBI adgang til brugernes bruger-ID, tilknyttede konti, emailadresse, telefonnummer og IP-adresse.

Det nævnes også, at FBI skal have resultater fra overvågningen i 'real-time' for at have et aktuelt billede af aktiviteten på medierne.

Ifølge Gizmodo og Defence One skal FBI kunne tilgå det nye overvågningsredskab fra alle lokationer, herunder mobile enheder.

Det fremgår ikke direkte af mediedækningen, men det må antages, at værktøjet gælder alle opslag på de nævnte sociale medier, således at også udenlandske brugere, herunder europæiske, fremover kan få deres SoMe-opslag overvåget af FBI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lasse Mølgaard

I disse post Snowden dage svare artiklen til at fortælle at vand er vådt. :-)

Leger lige djævlens advokat for et øjeblik.

Hvis man planlægger terror, hvor sandsynligt er det så at man koordinere dette arbejde via de store SoMe-tjenester?

Mig bekendt er det kun når actionen er igang at det er blevet streamet på FB.

Her er det en smule for sent at reagere.

Og dernæst:

Hvis de ved at en SoMe tjeneste er overvåget, hvor sandsynligt er det så at man nævner hvad man vil gøre i et chatroom på førnævnte SoMe tjeneste?

Så vil jeg skyde på at folk vil hellere snakke i kode, hvor de aftaler et mødested. Derudover vil de helt sikkert benytte en tjeneste, hvor det gør det svært for uvedkommende at lytte me.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere