FBI og USA's grænsemyndighed har scannet millioner af kørekørt med ansigtsgenkendelse uden samtykke

(arkivbillede) Illustration: Bigstock
Databaser med kørekortoplysninger og -billeder har været en goldmine for FBI og grænsemyndigheden, som har brugt dem til ansigtsgenkendelsessøgninger.

FBI og den amerikanske grænsemyndighed ved navn ICE har i flere år scannet millioner af kørekørt, uden at ejerne er blevet orienteret eller bedt om samtykke.

Det skriver The Washington Post, som har fået adgang til en række dokumenter om sagen.

Dokumenterne viser ifølge The Washington Post, at kørekortdatabaser i flere stater er blevet anvendt som ansigtsgenkendelses-guldminer af efterretningstjenesten og grænsemyndigheden i løbet af de seneste fem år.

Læs også: USAs grænsekontrol: Billeder af rejsende er blevet stjålet ved et databrud

I forbindelse med efterforskning af kriminalitet indsamler politiet fingeraftryk, dna og andre biometriske data fra de mistænkte. De nye dokumenter afslører dog ifølge Washington Post et nyt niveau af overvågningsinfrastruktur, fordi kørekortdatabaserne indeholder oplysninger om størstedelen af en stats borgere, hvoraf størstedelen aldrig har været under mistanke for kriminalitet.

Hverken Kongressen eller lovgivere på statsligt niveau har givet autorisation til, at et sådant scanningssystem skulle udvikles, og flere amerikanske politikere kritiserer nu teknologien i kølvandet på afsløringerne.

Læs også: Overvågningskameraer med ansigtsgenkendelse skal afsløre dømte Brøndbyfans

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Anne-Marie Krogsbøll

Hverken Kongressen eller lovgivere på statsligt niveau har givet autorisation til, at et sådant scanningssystem skulle udvikles, og flere amerikanske politikere kritiserer nu teknologien i kølvandet på afsløringerne."

Som Shoshana Zuboff, Mads Vestergaard og Markus Bernsen siger: Overvågningskapitalismen kupper os. Den arbejder uden for lands lov og ret, stjæler vore liv, reducerer os til datamalkekøer, og ødelægger vores demokrati.

Hvorfor bliver disse folk ikke spærret inde som de forbrydere, de er? Er de gået under jorden? Kan vi ikke finde dem? Virker deres ansigtsgenkendelse ikke på deres egne ansigter?

 • 7
 • 2
#3 Jan Vennike

Problemet er at - ihvertifald i DK - har vi intet imod overvågningen.

Langt de fleste jeg snakker med om det, har den holdning at da de sørme ikke har noget at skjule, så kan man bare overvåge dem lige så meget man vil, hvis det kan fange nogen terrorister og pædofile - så'en groft sagt.

Og så længe flertallet har den holdning, kan vi andre jo bare råbe op lige så tosset vi vil - der sker ikke en dyt :-(

 • 7
 • 0
#4 Anne-Marie Krogsbøll

Tak for svar, Jan Vennike. Jeg er desværre tvunget til at være enig. Men jeg tror, at det er fordi de fleste faktisk ikke har forstået, hvad det i praksis og på længere sigt indebærer. Hvis de faktisk fik indblik i perspektiverne, tror jeg ikke, de ville være ligeglade.

 • 2
 • 0
#5 Tommy Calstrup

Langt de fleste jeg snakker med om det, har den holdning at da de sørme ikke har noget at skjule, så kan man bare overvåge dem lige så meget man vil, hvis det kan fange nogen terrorister og pædofile - så'en groft sagt.

Mit svar til dem, er ofte: "Jamen skal vi så ikke lave en hjemmeside, hvor vi uploader din lægejournal, selvangivelse, alt fra skole intra, dine aftaler med banker og kreditforeninger m.m.?"

Svaret er sædvanligtvis tavshed og et forviret ansigtsudtryk, og: "Hvem vil dog læse den slags?" SUK!! Den vil få tusinder af hits, hver dag, især hvis alle jer, der ikke har noget at skjule, vil være med på idéen. Vi kan suplere med lidt feriebilleder af børn og ægtefælde, samt kørekortnummer.

Jeg har stadig ikke mødt nogen, der var med på tanken, så jeg har ikke undersøgt om ihavenothingtohide.com er ledig.

 • 2
 • 1
#6 Hans Nielsen

Og så længe flertallet har den holdning, kan vi andre jo bare råbe op lige så tosset vi vil - der sker ikke en dyt :-(

Man kan også høre dem om deres sexual vaner, lyster og fetise.

Er de tit med til gruppe sex, hvor meget sex lege tøj de køber og bruger.

Har de billeder eller lydoptagelser af det ?

Hvis de siger nej, så kan man jo sprøge om, hvorfor de så deler samme oplysninger med Google, Facebook, Amazon, og hvad de eller har installeret af aplikationer.

Samt advare dem imod, hvis deres lyster er til samme køn, eller ligende. At de risikere dødsdom, fængsel og tortur hvis de besøger lande hvor det er uloveligt. Hvis myndigheder undersøger ders profil, eller telefoner og andre enheder, når de besøger de lande. Det samme gælder medlemskab af partier, fagforeninger.

Det samme gælder en helt masse andet, som Dansker tror er ubetydeligt, men venskab eller andet med kurder, kan give problemmer i Tyrkiet. Muligt Amrikansk eller Isralesk spion, kan give problemmer i andre. Bare et stemple fra den Israelske told, i dit pas, betyder jo at du ikke kan besøge en lang række lande.

De 2 sidste punkter kommer du ikke langt med, de fleste har rullet øjne op, og tænker sølvpapirshat, eller fatter pap.

Men sprøgmål til mennesker sexliv, penis størelse, antalt gange og hvilken måde og med hvem de dyrker sex. Bør de fleste kunne svare på. Ellers kan du jo henvise til,at man kan købe oplysninger ved facebook eller google.

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere