FBI tilbyder politi hjælp med at låse iPhone op

Efter selv at have gjort det, tilbyder FBI nu en anden politimyndighed hjælp til oplåsning af blandt andet en iPhone fra Apple.

Nu hvor FBI efter eget udsagn selv har fået låst en iPhone op uden om Apple, så det er muligt at tilgå telefonens krypterede indhold, har den føderale politimyndighed tilbudt at hjælpe en anden politimyndighed med noget tilsvarende.

Det drejer sig om politiet i den amerikanske delstat Alaska, som gerne vil tilgå et par i-enheder i forbindelse med en mordsag.

Det fortæller BBC, der citerer nyhedsbureauet AP.

FBI kunne som bekendt for nyligt melde, at politimyndigheden var i stand til at låse en iPhone op, som tilhørte en af drabsmændene fra skyderiet i San Bernardino i december. Vel at mærke uden Apple, der afviste at hjælpe.

Læs også: FBI har åbnet omstridt iPhone uden hjælp fra Apple

Under en dag efter FBI’s bedrift blev offentliggjort, tilbød politimyndigheden ifølge AP politiet i Arkansas at bistå med oplåsningen af en iPhone og en iPod tilhørende to teenagere, som er anklaget for at have dræbt et ægtepar i deres hjem i Conway, Arkansas i juli.

»Vi sætter altid pris på [FBI's] samarbejde og hjælpsomhed i forhold til deres lokale politi-partnere,« siger anklageren i Faulkner County Cody Hilland til AP ifølge BBC.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 René Nielsen

Hver gang politiet vil have nye overvågningsværktøjer – taler politiet om behovet for at kunne følge terrorister ud på nettet og lignende vrøvl og naturligvis om national sikkerhed.

Læs denne statistik fra anklagemyndigheden i Manhattan over Apple telefoner som politiet ikke kan bryde ind opdelt på forbrydelsesarter http://manhattanda.org/press-release/district-attorney-vance-testifies-c... Du læste ikke forkert – der var ikke noget om terrorister eller national sikkerhed.

Det tankevækkende er at politiet og herunder også det danske politi lyver. Man bruger de ord (pædofile, terrorister, cybercrime mv.) som man ved skræmmer befolkningen og folketinget til at give nye værktøjer i politiets værktøjskasse.

Der gik en blot dag fra FBI fik et nyt værktøj i værktøjskassen til oplåsning af gamle iphones før det blev tilbudt anvendt på en ikke-terror sag. FBI løj da de sagde i den netop overståede sag imod Apple om at det blot drejede sig om at låse en telefon op.

Ikke at nogen rigtigt troede på FBI, men det nærmer sig foragt for retten at FBI dagen efter gør det modsatte af det FBI ansatte under ed sagde i retten.

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere