FBI tilbageholdt dekrypteringsnøgle i tre uger under ransomware-angreb

FBI tilbageholdte under sommerens REvil-ransomware-angreb i tre uger en dekrypteringsnøgle, der kunne hjælpe bl.a. hospitaler og skoler.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, tilbageholdt under sommerens REvil-ransomware-angreb i tre uger en dekrypteringsnøgle, der kunne låse data og computere op på 1.500 netværk, herunder på hospitaler, skoler og i virksomheder.

Det skriver Ars Technica på baggrund af en artikel fra The Washington Post.

Af frygt for at varsle REvil tilbageholdt FBI efter rådslagning med andre sikkerhedsaktører dekrypteringsnøglen og ville i stedet standse REvils angreb og hackervirksomhed.

»Vi træffer beslutningerne som en gruppe, ikke hver for sig. Det er komplekse beslutninger, der er designet til at skabe maksimal effekt, og det tager tid at gå imod modstandere, når vi skal samle ressourcer ikke bare rundt om i landet, men over hele verden,« sagde FBI-direktør Christopher Wray tirsdag til kongressen.

I sidste uge frigav virksomheden Bitdefender et dekrypteringsværktøj, der skal hjælpe ofre for REvil-angrebet, i samarbejde med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«. Partneren er ifølge Ars Technica ikke FBI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere