FBI tilbageholdt dekrypteringsnøgle i tre uger under ransomware-angreb

22. september 2021 kl. 09:54
FBI tilbageholdte under sommerens REvil-ransomware-angreb i tre uger en dekrypteringsnøgle, der kunne hjælpe bl.a. hospitaler og skoler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, tilbageholdt under sommerens REvil-ransomware-angreb i tre uger en dekrypteringsnøgle, der kunne låse data og computere op på 1.500 netværk, herunder på hospitaler, skoler og i virksomheder.

Det skriver Ars Technica på baggrund af en artikel fra The Washington Post.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af frygt for at varsle REvil tilbageholdt FBI efter rådslagning med andre sikkerhedsaktører dekrypteringsnøglen og ville i stedet standse REvils angreb og hackervirksomhed.

»Vi træffer beslutningerne som en gruppe, ikke hver for sig. Det er komplekse beslutninger, der er designet til at skabe maksimal effekt, og det tager tid at gå imod modstandere, når vi skal samle ressourcer ikke bare rundt om i landet, men over hele verden,« sagde FBI-direktør Christopher Wray tirsdag til kongressen.

I sidste uge frigav virksomheden Bitdefender et dekrypteringsværktøj, der skal hjælpe ofre for REvil-angrebet, i samarbejde med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«. Partneren er ifølge Ars Technica ikke FBI.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger