FBI renser Clinton: Dropper undersøgelse af nye e-mails

Dagen inden det amerikanske præsidentvalg har FBI-direktør James Comey afvist at indlede en ny undersøgelse af Hillary Clinton som følge af de nyeste fund af e-mails.

Hillary Clinton kan ånde lettet op. Dagen inden præsidentvalget i USA er hun blevet rakt en hjælpende hånd af en mand, hun og flere andre demokrater ellers har rettet hård kritik mod: FBI-direktør James B. Comey.

Læs også: FBI har fået tilladelse til at gennemgå nye Clinton-mails

Comey og FBI har nemlig meddelt Kongressen, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse mod Demokraternes kandidat på baggrund af hendes såkaldte e-mailsag. Det skriver blandt andre New York Times.

Siden det for lidt over en uge siden kom frem, at FBI havde fundet nye e-mails af potentielt kompromitterende karakter for Hillary Clinton, har James Comey har været udsat for heftig kritik fra flere sider for at genåbne mail-sagen så tæt på valget. Dengang meddelte Comey, at man ville arbejde i døgndrift for at gennemgå det nye fund.

Det har man nu gjort - uden at finde noget kontroversielt.

Læs også: FBI kritiserer ”ekstrem skødesløs” håndtering af Hillary Clintons private server

»Baseret på vores gennemgang har vi ikke ændret vores konklusioner fra juli i forhold til Hillary Clinton,« skriver James Comey i et brev til kongresmedlemmerne med henvisning til afgørelsen fra i sommer, hvor FBI også afviste at rejse sag mod Clinton.

New York Times beskriver yderligere formuleringerne i James Comeys brev som ‘vage’. Han skriver ikke, hvorvidt FBI-agenter har afsluttet deres gennemgang af de e-mails, eller om de har opgivet sagen af hensyn til at hjælpe hende. Men flere føderale embedsmænd anser ifølge avisen revisionen af den nye e-mails for færdig.

Ifølge New York Times’ kilder var mange af de nye e-mails enten personlige meddelelser eller dubletter af dem, FBI tidligere havde undersøgt i den oprindelige efterforskning, der sluttede i juli.

Læs også: Clinton-rådgiver søgte angiveligt om hjælp til at skjule mails på Reddit

Hillary Clintons talsmand, Brian Fallon, har udtrykt tilfredshed med afgørelsen via Twitter.

»Vi har hele tiden været sikre på, at intet ville få beslutningen fra juli til at blive revideret. Nu har direktør Comey bekræftet det,« lyder det i et tweet fra talsmanden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Frithiof Andreas Jensen

... men Department of Justice der bestemmer om der skal rejses tiltale eller ikke.

Det er meget "moderne ledelses"-agtigt at DOJ ikke vil röre deres ansvarsområde med en ildtang og i stedet lader FBI - som ikke har autoritet til at afgöre spörgsmålet - "lukke sagen".

Der er bare det at uden DOJ er sagen IKKE lukket, den ligger der klar til brug når omständighederne gör det profitabelt.

 • 0
 • 0
Martin Bøgelund

Gad vide, om det var sket på samme måde, hvis der var tale om Trump?

Selvfølgelig ikke - Trump ville først have skreget og jamret sine paranoide ideer ud om at han er personligt og politisk forfulgt, før de havde droppet sagen mod ham.

"Tyv tro hvermand stjæler", som man siger - og det er jo Trump der går rundt med våde drømme om fængsling af politiske modstandere, så selvfølgelig ville han være angst for at andre skal agere på samme måde, som han ønsker at agere.

 • 0
 • 0
Kenn Nielsen

Der er bare det at uden DOJ er sagen IKKE lukket, den ligger der klar til brug når omständighederne gör det profitabelt.

Hvilket de bliver (meget værd), når HRC bliver valgt. En kæmpe portion politisk kapital, af dén slags der - brugt rigtigt - giver enormt 'afkast' over de næste 4-8 år.

Hvis 'The Donald' bliver valgt, så er al den slags hengemt politisk-clinton-kapital ikke meget værd.

Dette er nok en af grundende til at det etablerede system helst ser HRC som "førstevælger" når betalte opgaver skal uddelegeres.

K

 • 0
 • 0
Jacob Mathiasen

erklære mig enig med Trump i at det lyder mystisk at 650.000 emails er blevet gennemgået med en tættekam for ulovligheder på 5? dage. Jeg har svært ved at de at er nået så langt i automatisk tekstforståelse kombineret med jura og jeg finder det meget usandsynligt at de har sat flere 100 personer til at læse emails 24/7.

 • 0
 • 0
Asger Solvang

Mon ikke nogle af de 650000 mails har kunnet filtreres ret hurtig fra, f.eks. alle dem hvor Clintons mail domæne ikke var i mailens metadata. E.v.t har de filtreret sådan at har taget alle mails med hvor Clintons navn var nævnt uanset hvad bare for at være sikker på at de ikke missede noget. Tror at det er ret få af de 650000 mails der har noget som helst med Clinton at gøre.

 • 0
 • 0
Thue Kristensen

erklære mig enig med Trump i at det lyder mystisk at 650.000 emails er blevet gennemgået med en tættekam for ulovligheder på 5? dage. Jeg har svært ved at de at er nået så langt i automatisk tekstforståelse kombineret med jura og jeg finder det meget usandsynligt at de har sat flere 100 personer til at læse emails 24/7.

I dag bruger man noget som hedder "computere". En computer kan arbejde lige så hurtigt som 100 mennesker til tekstsammenligning- det er et mirakel! Du burde læse nogle af disse nymodens "EDB"-magasiner for at lære mere om dem.

Citat Edward Snowden:

Drop non-responsive To:/CC:/BCC:, hash both sets, then subtract those that match. Old laptops could do it in minutes-to-hours.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere