FBI må gerne hemmeligholde oplysninger om iPhone-hacking

Illustration: Camio
FBI har nu rettens ord for, at oplysninger om hacking af Apples software i forbindelse med et terrorangreb ikke behøver at blive kendt i offentligheden.

FBI må gerne hemmeligholde oplysninger om, hvem der leverede software til at hacke en iPhone 5C i forbindelse med et terrorangreb i San Bernardino i 2015. Det afgjorde en føderal dommer lørdag, skriver Ars Technica.

Dommen betyder, at FBI nu hverken har pligt til at oplyse om leverandøren eller prisen for den omtalte software, som de amerikanske skatteborgere har været med til at finansiere.

Læs også: FBI har åbnet omstridt iPhone uden hjælp fra Apple

Striden om iPhone-brugernes privatliv begyndte, da FBI kom i besiddelse af en iPhone fra en af de to terrorister, der skød og dræbte 14 mennesker i San Bernardino i december 2015. Her ville FBI tvinge Apple til at låse telefonen op og give adgang til spor i efterforskningen ved at slæbe selskabet for retten. Men inden en høring i marts 2016 annoncerede FBI, at de havde fået låst telefonen op gennem en tredjepart.

Læs også: Snowden tvivler på FBI's forklaring: 'Bullshit'

Den nuværende juridiske tvist begyndte, da de amerikanske medier Vice Media, USA Today og The Associated Press gik sammen om et sagsanlæg, hvor de krævede, at FBI udleverede navnet på leverandøren i henhold til The Freedom of Information Act. Det har retten nu underkendt med den begrundelse, at det vil bringe firmaet i højrisikozonen for at blive udsat for cyberangreb.

Den amerikanske dommer lagde desuden vægt på, at offentliggørelse af prisen vil kunne skade den nationale sikkerhed og indikere, i hvilket omfang FBI kan åbne krypterede enheder.

Der har tidligere været rygter om, at det er det israelske firma Cellebrite, som har leveret softwaren til den amerikanske efterretningstjeneste, skriver Ars Technica med henvisning til det israelske medie Yedioth Ahronoth.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niels-Arne Nørgaard Knudsen

en stat har brug for at få åbnet en enhed eller service men vil ikke have hullet lukket. så er det jo slut 😉

derfor hyres en privat underleverandør der fixer problemet.

staten har fået åbnet og nogle har tjent lidt mønt. so far, so good.

staten skal bare sikre "alle regler overholdt" og firmaet dækker sig ind under forretningshemmeligheder. sådan skjules "kendte" (og samtidig ukendte for producenten) huller... jo. så er der de der finder hullet selv 😂

  • 2
  • 0
Henrik Madsen

Eller også VAR det apple som åbnede telefonen for FBI og hele det her sagsøgning osv. var bare en afledningsmanøvre for at signalere at iphones er sikre, selvom apple i virkeligheden har en bagdør og kan låse alle telefoner op med en master-key.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere