FBI låst ude af 7.000 krypterede mobiler

24. oktober 2017 kl. 08:366
FBI låst ude af 7.000 krypterede mobiler
Illustration: Federal Bureau of Investigation.
Agenter fra FBI har ikke været i stand til at bryde ind i 7.000 krypterede mobiler, fortæller FBI-direktør
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

FBI har over en 11 måneders periode ikke haft held med at skaffe adgang til indholdet på halvdelen af de enheder, som de forsøgte, skriver BBC.

Det fortæller FBI-direktør Christopher Wray og kalder kryptering af mobiler et "stort, stort problem" for FBI's efterforskning.

Datasikkerhedsekspert Professor Alan Woodward mener, at man nu må acceptere sådan kryptering som et livsvilkår.

Mange smartphones krypterer indholdet, når de er låst, som en standardindstilling. Det forhindrer mobilproducenterne i at skaffe sig adgang til dataen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alan Woodward mener, at selvom krypteringen tydeligvis frustrerer kriminalefterforskere, så vil det være upraktisk og usikkert at installere bagdøre eller svække sikkerheden.

»Kryptering, der frustrerer efterforskerer, vil fra nu af være et livsvilkår. Selvom producenterne ikke indbyggede krypteringen, så er det muligt, at få software, der kan gøre det samme,« siger Alan Woodward til BBC.

FBI-direktør Chrstopher Wray accepterer, at der skal findes en balance mellem datasikkerhed og efterforskning.

»Jeg forstår, at man skal ramme en balance mellem kryptering og vigtigheden af, at vi har værktøjerne til at beskytte offentligheden,« siger Chrstopher Wray.

Han talte ved en konference for politichefer i Philadelphia i søndags.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. oktober 2017 kl. 23:06

Med omkring 310 til 325 millioner amerikanere svarer det til en ud af 45000.

Jeg synes det lyder som meget få. Specielt taget i betragtning af hvordan de fleste telefoner lystigt logger lokationsdata og alt muligt andet som kan være relevant for efterforskning.

4
24. oktober 2017 kl. 17:26

San Bernadino sagen drejede aldrig om blot en telefon som skulle låses op, men om at FBI fik en producent til at fabrikerer en universel bagdør til alle de telefoner som FBI havde beslaglagt.

Når først bagdøren var udviklet, skulle den bruges på andre telefoner og der er tallet 7.000 jo mildt sagt belastede for de forklaringer FBI tidligere er fremkommet med.

Jeg tror simpelhen ikke på at FBI har beslaglagt 7.000 telefoner alene fra terrorsager eller andre sager som vedrører “public safety” for at bruge terminologien fra BBC artiklen.

Hvis nu FBI/NSA og verdens efterretningstjenester i øvrigt havde opført sig ansvarligt og selv indskrænket deres overvågning til pædofile, terrorister og lignende, så tror jeg ikke at FBI havde stået i den situation i dag.

FBI ligger som de har redt.

3
24. oktober 2017 kl. 14:14

Derefter tilslutter de fingeraftrykslæser eller et emuleret tastatur og forsøge alle muligheder. Der er ikke særlig mange.

Skal ikke kunne sige det, bruger personligt et password på >12 tegn på min iPhone, ikke en simpel 4 cifret kode.. (som det er som std, men som nemt kan ændres) Til dagligt mens den er tændt åbnes den bare med fingeraftryk (efter genstart / en gang i mellem kræver den ovenstående kode for at låse op, ikke nogen videre belastning i det daglige, skulle nogen ønske at snuppe ens telefon, er det ret hurtigt bare at slukke den, så fingerafryk er sat ud af spil, ikke at der er noget hemmeligt for diverse 3 bogstavs org. på min mobil, men privatliv er vigtigt af princip).

2
24. oktober 2017 kl. 13:45

Og det var halvdelen de gerne ville ind på?

Det for jeg til totalt ca. 15300 om året de gerne vil ind på. Det er dælme mange... For mange...

1
24. oktober 2017 kl. 11:09

Kryptering handler om at gøre det tilplads svært, så en modstander ser det som en så stor omkostning at de dropper det. Så det må være lykkes.

FBI vil gerne have gratis adgang til samtlige mobiltelefoner ved hjælp af en master software nøgle. Apple vil ikke hjælpe FBI, da deres hjælp i fortiden også blev brugt af FBI til uretmæssig at få adgang til telefoner. Så den chance har de brugt. Og det er også en god reklame for Apple at FBI ikke kan komme ind.

Til gengæld findes der virksomheder der tilbyder åbning af iPhone. Der er en måde at åbne telefonerne på uden at skulle knække harddisk krypteringen. Det indebærer at pille nand disken, cpu og fingeraftrykslæser ud. De kan starte telefonen og når den beder om koden, så kan de stoppe telefonen i en debugger og ændre koden, så den aldrig får talt den variabel op som tæller antallet af forsøg. Derefter tilslutter de fingeraftrykslæser eller et emuleret tastatur og forsøge alle muligheder. Der er ikke særlig mange. Dette betyder så at de skal føde en masse data til fingeraftrykslæseren, hvilket også gør det lidt svære.

Når først CPU og NAND er lodet af telefonen så ret det egentlig ikke så svært. Men der er ikke nogen der har fundet på at serieproducerer metoden endnu, så den er forbundet med noget manuelt arbejde. Og det kan i øvrigt ikke gøres uden at den mistænkte opdater det.

Så det FBI gerne vil diskuterer at i virkeligheden prisen.