FBI kan frit aflytte Google, Facebook og Skype
Den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA og forbundspolitiet FBI har adgang til at støvsuge private servere for lyd, video, billeder og dokumenter hos bl.a. Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype og Apple. Det skriver amerikanske Wired.
De amerikanske myndigheder har kunnet følge med bag Microsofts lukkede døre i længst tid - siden 2007 har virksomheden nemlig været tilsluttet det såkaldte PRISM-program, der er hemmeligstemplet af den amerikanske stat. Senest er Apple tilføjet, men først i 2012. Ind i mellem er Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, YouTube, Skype og AOL tilføjet i nævnte rækkefølge.
Britiske The Guardian beretter dog, at flere af it-firmaerne benægter at være med i et program, der giver de amerikanske myndigheder adgang til indhold. Google afviser at have en bagdør, som myndighederne kan bruge til at tilgå indhold, og en Apple-talsmand afviser at have kendskab til det hemmeligstemplede PRISM. Andre talspersoner for it-giganterne afviser ligeledes kendskab - hvis det foregår, er det uden virksomhedernes kendskab, lyder forklaringen bredt.
Ifølge Wired skulle Dropbox være på ’ønskelisten’ og snart være på listen over virksomheder, hvor myndighederne har adgang til data. I forvejen er det kendt, at den kryptering, der som standard er af indholdet på Dropbox, kan blive låst op af politiet.
Oplysningerne om PRISM-programmet stammer fra en lækket, tophemmelig 41-siders powerpointpræsentation. Ifølge Washington Post skulle PRISM ikke give muligheden for det, der på engelsk kaldes for en slæbegarnsmetode, hvor politiet bruger en masse ressourcer på at lede efter noget i et bestemt område. I stedet skulle det være muligt for NSA at lytte med på en datastrøm og udtrække det, sikkerhedstjenesten måtte ønske.
