FBI jagter Stuxnet-sladrehanke blandt amerikanske topembedsmænd

Efterforskere fra det amerikanske forbundspoliti forsøger at finde frem til, hvem der har lækket oplysninger om, at det var USA og Israel, der stod bag Stuxnet-ormen.

De to store amerikanske aviser New York Times og Washington Post kunne i juni 2012 bekræfte det, mange allerede havde en solid mistanke om, nemlig at det var USA og Israel, der stod bag Stuxnet-ormen, som i 2010 blev brugt til at sabotere et iransk atomanlæg.

Afsløringen skete med hjælp fra anonyme kilder blandt embedsmænd fra amerikanske myndigheder, og det har nu udløst en intens jagt på dem, der har brudt tavsheden. Det skriver Washington Post.

Læs også: USA og Israel skabte Stuxnet-ormen, men mistede kontrollen

Den nuværende regering i USA har i forhold til tidligere optrappet antallet af sager mod embedsmænd, der lækker fortrolige informationer til medierne. Det betyder, at FBI har indledt undersøgelser blandt flere grene af især det amerikanske justitsministerium og blandt andet efterretningstjenesten CIA.

En del af forklaringen bag det øgede antal undersøgelser ligger ifølge Washington Post i, at det er blevet lettere for FBI, fordi det nu er muligt at katalogisere et stort antal e-mails og oversigter over telefonopkald med hjælp fra it-systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Det har været en stødt nedadgående kurve for demokratiet i årtiet vi har forladt. Godt nok er Democracy Watch Group glade, der er kommet flere demokratier til, men de "glemmer" at holde øje med de gamle. USA og en del af os, vestlige allierede har forladt demokratiet til fordel for noget dem minder om en politi stat. Ikke som vi kender den fra gamle dage, men en ny politi stat, hvor vi bliver overvåget uden at vi finder ud af det, indtil det er for sent. Hvor alt hvad du foretager dig, alle steder du er, bliver registreret og gemt, til senere brug.

  • 4
  • 0
#3 Svend Eriksen

Ikke som vi kender den fra gamle dage, men en ny politi stat, hvor vi bliver overvåget uden at vi finder ud af det, indtil det er for sent. Hvor alt hvad du foretager dig, alle steder du er, bliver registreret og gemt, til senere brug.

Enig! Overvågning er den største trussel lige nu mod vores frihed. Der er bare så mange, der ikke tænker over, eller ikke tager det seriøst, at firmaer og staten kender til deres mest intime hemmeligheder og vaner.

Vi mangler virkelig nogen, der for alvor kan sætte overvågning på dagsordenen.

  • 3
  • 0
#4 Allan Høiberg

1) Alternativ vinkel: Et stigende antal embedsmænd indser at demokratiet er på vej ned af et skråplan og beslutter sig for at gøre hvad de kan for at forhindre det, selvom de risikerer grumme ting fra systemet. Positiv udvikling, isoleret set.

2) Længe inden det blev afsløret, stod det klart at med det, Stuxnet gjorde, kunne det kun være stater i stil med USA og Israel der ville være i stand til at lave den (forudsatte indgående kendskab til de specifikke modeller af centrifuger og adskillige ikke-opdagede sårbarheder, mulighed for at smide USB-nøgler ud på iranske parkeringspladser og så videre). Det eneste heksejagten nu gør er, definitivt at opgradere afsløringerne fra, dybest set, ikke meget mere end anonyme afsløringer der kunne være plantet, til sandhed. Selvmål.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere