FBI har ikke i sinde at fortælle om teknikken, der låste iPhone op

Fordi de ikke ejer rettighederne til metoden, vil FBI heller ikke fortælle, hvordan de låste den omstridte San Bernardino-iPhone op.

Der er lange udsigter til, at både myndigheder, omverden og Apple selv får at vide, hvordan FBI med hjælp fra en tredjepart kunne få adgang til den omstridte San Bernardino-iPhone.

Læs også: FBI har åbnet omstridt iPhone uden hjælp fra Apple

Fordi de ikke ejer rettighederne til metoden, kan de heller ikke afsløre nogen detaljer, skriver Reuters. Ikke engang en intern FBI-undersøgelse kan få detaljer om metoden.

Det fortæller Amy S. Hess, som står i spidsen for FBI’s videnskab- og teknologiafdeling.

Ifølge hende har FBI ‘ikke nok teknisk information omkring nogen som helst sårbarheder i iPhonen’ til at fortælle om det i en intern undersøgelse. Rettighederne til metoden ejes af den endnu ukendte tredjepart.

Læs også: Adgang til omstridt San Bernardino-iPhone afsløret: FBI købte viden om softwarefejl af professionelle hackere

Hvis en intern undersøgelse kunne have fundet sted, kunne den have vurderet, om sårbarheden kunne være blevet afsløret for myndigheder og den private sektor, skriver Reuters.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
René Nielsen

Tja FBI skal ikke klage over at modstandere som Apple bruger juridiske spidsfindigheder til at omgå lovenes formål, når FBI selv gør det samme.

Reelt har FBI jo udliciteret ulovligheder, idet man legalt beskytter en metode til ulovlig at tilgå dataene i en iPhone. Dermed kan FBI i fremtiden vedblive med at benytte metoden selvom FBI skulle udleverer denne metode til producenterne iht. amerikansk lov.

Nu er det en gammel iPhone som sagen drejer sig om og man kan iht. til det oplyste ikke bruge metoden på nye modeller, men jeg har altid synes at dem som af andre kræver lovens overholdelse – passende selv kan starte med at overholde loven!

 • 6
 • 4
Brian Hansen

Samme sårbarhed er jo uden tvivl kendt af andre lyssky organisationer, og så længe ingen tipper Apple, så fortsætter de med at have uhindret adgang til enhederne.
Pis være med at resten af verden har adgang til vores borgeres privatliv (som vi egentligt er ansat til at beskytte), bare vi kan snage med.
Kvalmende.

 • 4
 • 3
Ivo Santos

Det er sku da ikke ulovligt for FBI og andre politimyndigheder at åbne en mobil for ærlig talt så er der altså ikke den store forskel på hvad det er FBI åbner.
Havde det drejede sig sig om et stort ultra sikkert pengeskab som FBI havde brudt op, så var det aldrig blevet omtalt, men uanset hvad så vil jeg mene at det at åbne en mobil op stort set er magen til at bryde et pengeskab eller en dør for den sags skyld.

 • 2
 • 7
Benny Jensen

Der er nu stor forskel i min verden.
En dør åbner man den enkelte dør den ene gang og så kommer der en ny lås.
Mobilen får du en nøgle der giver adgang til alle og som ikke bliver skiftet bagefter så adgangen reelt forbliver åben.

 • 7
 • 0
Ivo Santos

Alt hvad jeg ved er at brandvæsnet har en nøgle som virker med alle døre, og den kaldes for en stor økse. Låsesmeden har også en dejlig nøgle og den kaldes for en boremaskine med et specielt metalbor, som også virker på tværs af alle kendte pengeskabe og ståldøre.

 • 0
 • 3
Jesper Nielsen

Det er sku da ikke ulovligt for FBI og andre politimyndigheder at åbne en mobil for ærlig talt så er der altså ikke den store forskel på hvad det er FBI åbner.
Havde det drejede sig sig om et stort ultra sikkert pengeskab

Forskellen er, at FBI forsøgte at få producenten af pengeskabet til at lave en universalnøgle, som ikke efterfølgende kan ulaves.

Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=6RNKtwAGvqc — en video af Computerphile, der, synes jeg, helt eminent forklarer situationens alvor.

 • 3
 • 0
Simon Bjørnes

"Fordi de ikke ejer rettighederne til metoden, kan de heller ikke afsløre nogen detaljer, skriver Reuters. Ikke engang en intern FBI-undersøgelse kan få detaljer om metoden..... Rettighederne til metoden ejes af den endnu ukendte tredjepart."

Apple ejer da softwaren i deres egen telefoner! Hvordan kan en tredjepart pludselig overtage rettighederne i Apples software?

Apple har givet tilladelse til at fortælle dem om fejlen så hvad er problemet?

 • 1
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere