FBI har groft overdrevet omfanget af krypterings-trussel

Illustration: Federal Bureau of Investigation
FBI har gentagne gange brokket sig over enorme problemer med krypterede telefoner, de ikke kan åbne og bruge i bevisførelse i forbindelse med opklaringer. Problemerne viser sig nu at være mindre end påstået, da FBI har overdrevet problemets omfang, som følge af en optællingsfejl.

FBI har overfor USA's Kongres påstået, at deres efterforskere var låst ude af over 7,800 enheder, i forbindelse med efterforskninger. Christopher A. Wray, som er FBI's Direktør, har i over syv måneder brugt dette tal som argument for at få bagdøre til fremtidige enheder. Tallet viser sig nu at være groft overvurderet, det reelle tal er sandsynligvis mellem 1000-2000 enheder.

Det skriver The Washington Post

»FBI og ordensmagten er ved frontlinjerne af dette problem, det er et presserende problem for den almene sikkerhed, for os alle sammen. For så gruopvækkende som 7.800 på et år lyder, så bliver det langt værre i løbet af et par år, hvis vi ikke finder en ansvarlig løsning,« sagde Wray i en tale i januar.

Han har endda sat præcist tal på mængden af låste enheder; 7.775. Forrige måned kom det frem, at dette tal var groft overvurderet, og tjenesten har stadig ikke et præcist tal på hvor mange enheder de egentligt er lukket ude af. Et internt slag på enheden placerer tallet som værende omkring 1.200.

»FBI's umiddelbare vurdering er, at en programmeringsfejl resulterede i en betydelig over-optælling af rapporterede mobile enheder,« sagde FBI i tirsdags. Ifølge tjenesten kommer fejlen af, at tal fra tre adskilte databaser er blevet brugt, hvilket har ledt til, at de samme enheder er blevet talt med flere gange.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bjarne Nielsen

Ikke bare det, men ved at lægge de samme tal sammen tre gange ender man ud med et tal, som er ca. seks gange for stort!

Nu nærmer vi os jo håndklæde-dag, så måske er det bare et eksempel på bistomathics? Hvad med, at de gjorde de telefoner til nogle andres problem?

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere